Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Goldman Sachs tvrdí, že poptávka institucí po kryptoměnách roste

Vedoucí oddělení digitálních aktiv Goldman Sachs uvedl, že poptávka institucí po kryptoměnách roste a společnost „aktivně rozšiřuje“ své tržní příležitosti kvůli uspokojení poptávky zákazníků. Goldman Sachs a Barclays nyní také investují do britské platformy pro obchodování s kryptoměnami – Elwood.

Poptávka institucí po kryptu roste!

Vedoucí oddělení digitálních aktiv Goldman Sachs uvedl, že poptávka institucí po kryptoměnách roste a společnost „aktivně rozšiřuje“ své tržní příležitosti, aby tuto poptávku uspokojila. Goldman Sachs a Barclays také nyní investují do britské platformy pro obchodování s kryptoměnami – Elwood.

Goldman Sachs a poptávka po kryptoměnách

Goldman Sachs a Barclays se připojují k financování společnosti Elwood Technologies a to ve výši 70 milionů dolarů. Elwood Technologies je institucionální platforma pro obchodování s kryptoměnami, kterou založil Alan Howard. Do financování se zapojila také německá banka Commerzbank podporující kryptoměny i subjekty jako Galaxy Digital či Dawn Capital.

Dle společnosti Elwood budou mít tradiční finanční instituce jako hedge fondy a banky nadále zájem o investování do kryptoměn navzdory jejich nedávnému poklesu na trzích. Financování Elwood však bylo dohodnuto a spuštěno ještě před nedávným poklesem cen. Toto snížení podle CoinMarketCap způsobil pokles celkové tržní kapitalizace kryptoměn od 9. května 2022 přibližně o 15 %.

Generální ředitel Elwood Technologies, James Stickland uvedl, že současné získávání financí je dalším potvrzením dlouhověkosti kryptoměn.

„Dostáváme prostředky od finančních institucí, které neočekávají obrovské výnosy do 15 minut. Investují do infrastruktury. Myslím si, že se jedná o uklidňující zprávu,“ řekl.

Illustrační obrázek Bitcoin

Vedoucí oddělení digitálních aktiv Goldman Sachs Mathew McDermott v komentářích napsal, že investice potvrdila naplňování závazku společnosti ohledně trhu s kryptoměnami.

„S růstem institucionální poptávky po kryptoměnách aktivně rozšiřujeme naši přítomnost na trhu a možnosti, abychom uspokojili poptávku zákazníků.“

Investiční banka také jako první nabídla půjčku krytou bitcoiny (BTC). Dlouhodobě je patrný i zájem institucí o nové technologie.

Vlastnictví Elwood Technologies zůstane z velké části Alanu Howardovi, jenžbyl hlavním investorem před začátkem financování. Howard spoluzakládal hedge fond s názvem Brevan Howard, který v září 2021 spustil svou investiční divizi kryptoměn BH Digital.

zdroj: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář