Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Bělorusko umožňuje obchodování kryptoměn

Běloruská vláda se souhlasem prezidenta Alexandra Lukašenka oficiálně potvrdila svou podporu volnému oběhu kryptoměn.

Podpora kryptoměn v Bělorusku

Bělorusko povoluje krypto

Běloruská vláda se souhlasem prezidenta Alexandra Lukašenka oficiálně potvrdila svou podporu volnému oběhu kryptoměn.

Bělorusko formálně podporuje bezplatné obchodování s kryptoměnami

Bělorusko dlouhodobě nabízí výhodné podmínky pro společnosti založené na technologii blockchain a působící na trhu s kryptoměnami. Teď stát v této věci opět potvrdil svůj postoj, když kancelář prezidenta Lukašenka oznámila, že v pondělí podepsal dekret s názvem „O registru adres virtuálních peněženek a obchodování s kryptoměnami“.

V souladu s dekretem Bělorusko neustále rozvíjí právní rámec pro regulaci digitálních aktiv. Jak se ukazuje, na rozdíl od většiny krajin bývalá komunistická republika souhlasila s volným pohybem digitálních aktiv.

Dokument naznačuje právní základ pro tzv. Hi-tech Park na sledování registrovaných adres kryptoměnových peněženek, které se používají na nelegální aktivity. V dekretu se můžete dočíst, že hlavní motiv běloruské vlády je „ochránit účastníky trhu digitálních aktiv před ztrátou majetku a zabránit neúmyslnému zapojení se do nelegálních činností“.

Rada ministrů v Bělorusku je oprávněna přijmout prezidentský dekret do třech měsíců od data zveřejnění.

Bělorusko je přátelské vůči kryptoměnám

Běloruské experimenty s kryptoměnami začaly v roce 2018. Právě v tu dobu vláda legalizovala obchod s digitálními aktivy a zavedla daňové úlevy pro jednotlivce a společnosti působící v tomto sektoru.

Součástí strategie bylo změnit Bělorusko na mezinárodní technologický ráj. Toho se mělo dosáhnout podporou zahraničních investorů, kteří by se k němu připojili v pohodlných a produktivních podmínkách.

V roce 2020 spustila běloruská státní banka vlastní platformu na výměnu kryptoměn. Prezident Lukašenko také koncem minulého roku navrhl využít přebytek zdrojů elektřiny státu na těžbu kryptoměn.

Zatímco Bělorusko nadále vytváří ekosystém, ve kterém můžou projekty volně fungovat bez obav z regulační kontroly, jeho soused Rusko  nejen v tomto stále zaostává. Centrální banka státu nedávno navrhla úplný zákaz používání digitálních aktiv.

Make peace not war
Make peace, not war!

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář