Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Další dva regiony mohou považovat bitcoin za zákonné platidlo

Portugalská autonomní oblast Madeira a jurisdikce na honduraském ostrově Roatan, Prospera, se údajně chystají přijmout bitcoin jako oficiální platební metodu na svém území. Obyvatelé obou regionů nebudou muset platit daň z kapitálových výnosů při nákupu nebo prodeji primární kryptoměny.

Další dva regiony přijmou bitcoin

Portugalská autonomní oblast Madeira a jurisdikce na honduraském ostrově Roatan, Prospera, se údajně chystají přijmout bitcoin jako oficiální platební metodu na svém území. Obyvatelé obou regionů nebudou muset platit daň z kapitálových výnosů při nákupu nebo prodeji primární kryptoměny.

Po stopách El Salvadoru

Globální popularita bitcoinu za poslední rok raketově vzrostla. To vše díky Salvadoru, první zemi na světě, která tuto měnu uznala za zákonné platidlo. Ačkoli někteří projekt kritizovali, mnohé další země začaly uvažovat nad příkladem této latinskoamerické země.

Podle zprávy Forbes jsou nejnovějšími regiony tohoto typu západní ostrov Portugalska – Madeira a jurisdikce Hondurasu – Prospero (nachází se na ostrově Roatan v Karibiku). Joel Bomgar, prezident regionu Prospera zajistil, že občané obchodující s BTC nebudou muset platit daň z příjmu.

Řekl také, že:

Úřady povolí jiným obcím v Hondurasu nebo jiným společnostem či politickým subjektům mimo Spojených států umístit bitcoinové dluhopisy na trh v rámci jurisdikce Prospery.

Bomgar věří, že by to mohlo podpořit místní ekonomiku přilákáním přímých zahraničních investic.

Miguel Albuquerque, prezident regionální vlády Madeiry také uvedl, že obyvatelé nebudou muset danit kapitálové zisky z obchodování s kryptoměnami. 

Věřím v budoucnost a věřím v bitcoin. Naše vláda bude pokračovat v práci na vytvoření fantastického prostředí pro bitcoiny na Madeiře.

Bitcoiny na bílém podkladu

Co se stalo se Salvadorem po přijetí bitcoinu?

Salvador je zatím jedinou zemí, která oficiálně uznala bitcoin jako zákonné platidlo v rámci svých hranic. Pojďme si tedy ověřit, jaký dopad mělo toto rozhodnutí na ekonomiku země.

Za prvé, země posílila svůj turistický sektor. Začátkem tohoto roku řekla ministryně cestovního ruchu Morena Valdez:

Provedli jsme průzkum pro kontrolu aktivity před a po zavedení bitcoinu. Sektor cestovního ruchu rostl v listopadu a prosinci. Tento nárůst byl více než 30%.

Administrativa prezidenta Nayiba Bukeleho také vybudovala několik institucí souvisejících s kryptoměnou. Mezi nimi byly například: bitcoinové vzdělávací centrum a obrovská veterinární nemocnice poháněná zisky země z nákupů BTC.

Tato nemocnice byla otevřena v únoru. Každé ošetření stojí 0,25$ v BTC a klienti mohou použít jakoukoli peněženku. Zařízení je otevřeno 24 hodin denně a má operační sály, hospitalizační pokoje, karanténu, rehabilitaci a další zdravotnická zařízení.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář