Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Obrovská popularita memecoinu, který se razí na základě standardu BRC-20 tokenů na bitcoinovém blockchainu, vedla k velkému skoku v ceně transakčních poplatků. Kryptoměnové burzy musely rychle zavést některá řešení, aby se přizpůsobily současné situaci spojené s touto sítí.

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Obrovská popularita memecoinu, který se razí na základě standardu BRC-20 tokenů na bitcoinovém blockchainu, vedla k velkému skoku v ceně transakčních poplatků. Kryptoměnové burzy musely rychle zavést některá řešení, aby se přizpůsobily současné situaci spojené s touto sítí.

Kraken

Americká burza Kraken se rozhodla zvýšit cenu transakčních poplatků za výběr bitcoinů ze své platformy. Jak v oficiálním prohlášení informoval vedoucí oddělení podpory, cílem takového opatření je zajistit včasné zpracování výběrů.

Burza zároveň odkázala na seznam aktuálních poplatků za nařízené výběry digitálních aktiv a stanovené minimum z hlediska vybírané částky. Ze zveřejněné zprávy vyplývá, že burza si za výběr bitcoinů účtuje 0,00035 BTC, což odpovídá přibližně 10 USD. Minimální povolená částka je 0,0005 BTC, tedy přibližně 13 USD. Pokud jde o posílání prostředků mimo burzu prostřednictvím sítě Lightning Network, minimální částka začíná na 0,00001 BTC, tedy méně než 1 USD.

Manažer týmu zákaznické podpory pro média uvedl, že všem uživatelům Krakenu se doporučuje alternativa v podobě právě BTC Network druhé vrstvy. Jedná se vlastně o bezplatné řešení pro zákazníky této platformy.

OKX

Mnohem více za výběry bitcoinů musí v současnosti platit zákazníci burzy OKX. Výběry první kryptoměny jsou na ní povoleny od minimální hodnoty 0,001 BTC, tedy 27 dolarů. Poplatky za transakce jsou až od 0,00096 BTC (26 USD) do 0,00192 BTC (53 USD) za výběr BTC.

V této chvíli není jasné, zda burza zvýší poplatky za výběr v důsledku prudce rostoucích nákladů na bitcoinové transakce. Platforma však v roce 2022 provedla integraci se sítí Lightning Network.

KuCoin

KuCoin se na druhé straně rozhodla uplatnit odpovídající úpravu cen za výběry bitcoinů a minimální částku za výběr, zprostředkoval mluvčí společnosti. Úprava se týká výše skutečných poplatků za zpracování na blockchainu. Díky tomu KuCoin provádí své operace „v souladu se situací na trhu“.

„V současnosti se náš poplatek za výběr pohybuje od 0,00002 do 0,001 BTC a minimální částka výběru je 0,0005 BTC. Pokud jde o implementaci Lightning Network, KuCoin zatím LN nezavedl, ale budeme aktivně monitorovat trh a podle potřeby provádět úpravy,“ informuje mluvčí burzy.

Huobi

Výše poplatků na platformě KuCoin je velmi podobná poplatkům, které v současnosti platí na platformě Huobi.

„Poplatky za výběry jsou zvýšeny z důvodu přetížení sítě BTC. Aktuální poplatek za výběr je 0,001 BTC,“ uvádí burza.

Před zvýšením cen v síti BTC byl původní poplatek za výběr bitcoinu na Huobi 0,0004 BTC (11 USD). Bylo také zprostředkováno, že vedení burzy jedná o síti Lightning Network.

Binance

Z oficiálních údajů vyplývá, že Binance, největší světová burza kryptoměn, si účtuje transakční poplatek ve výši 27 USD za výběr BTC. Minimální částka je 0,002 BTC nebo ekvivalent 55 USD.

Burza nedávno zaznamenala značné problémy v souvislosti s výběry bitcoinů. Důvodem bylo přetížení sítě, jejíž šířku pásma zahltily tokeny BRC-20. 8. května musela burza dvakrát zastavit výběry BTC. V té době čekalo přibližně 400 000 transakcí na schválení. Po těchto událostech se burza rozhodla implementovat řešení Lightning Network .

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Limitovaná edice NFT Star Wars od společnosti Cryptoys

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář