Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Víte, kde najdete bitcoinovou pláž?

Salvadorská pláž El Zonte, která byla díky přijetí kryptoměny překřtěna na „bitcoinovou pláž“, získá od vlády prostředky na rozvoj. Surf City, další plážová lokalita v regionu La Libertad, se také dočká úprav silnic a dalších vylepšení.

Víte, kde najdete bitcoinovou pláž?

Salvadorská pláž El Zonte, která byla díky přijetí kryptoměny překřtěna na „bitcoinovou pláž“, získá od vlády prostředky na rozvoj. Surf City, další plážová lokalita v regionu La Libertad, se také dočká úprav silnic a dalších vylepšení.

"Bitcoin Beach" bude těžit z investic do infrastruktury

Salvadorská pláž Bitcoin Beach ve městě El Zonte se dočkala modernizace infrastruktury. Tato pláž je ikonická díky tomu, že na ní byly použity bitcoiny k vybudování oběhového hospodářství v této oblasti. Další investice budou směřovat do vybudování nového zázemí pro turisty.

Prezident Nayib Bukele k těmto investicím uvedl:

„El Zonte je pro mnohé známá jako Bitcoin Beach, chystáme se opravit plochu o rozloze 15 000 metrů čtverečních, kde bude nákupní centrum, parkoviště, plážový klub a čistička, aby se oblast oživila.”

Z těchto investic, bude těžit také Surf City, pláž známá také jako El Tunco. Jedná se o součást druhé fáze projektu Surf City, jehož cílem je zajistit strategický rozvoj oblasti a přispět k rozvoji cestovního ruchu.

V regionu La Libertad budou také vybudovány nové silnice, které turistům umožní lepší přístup k památkám. 

Nayib Bukele vysvětlil:

„Letos rozšíříme 21 kilometrů pobřežní dálnice na čtyři pruhy. A uděláme to také pomocí hydraulického betonu, který je sice dražší než asfalt, ale vydrží mnohem déle.”

Celkem salvadorská vláda vynaloží více než 203 milionů dolarů na infrastrukturu, mimo jiné na nový odvodňovací systém, mosty a cyklostezky.

Bitcoin a surfování mají zásadní význam pro salvadorský cestovní ruch

Již dříve vláda prohlásila, že surfing a bitcoin jsou dva základní aspekty, které výrazně přispívají k růstu cestovního ruchu, a proto je třeba je podporovat. Nedávno vydaná zpráva potvrdila, že Salvador je na seznamu zemí, které již obnovily své příjmy z cestovního ruchu na úroveň před pandemií.

Bukele to přičítá třem prvkům: boji proti gangům v zemi, surfování a bitcoinu. Také další představitelé salvadorské vlády ocenili bitcoin jako hnací sílu růstu cestovního ruchu v letošním roce. Morena Valdezová, ministryně cestovního ruchu Salvadoru, v dubnu uvedla, že přijetí bitcoinu jako zákonného platidla pomohlo tomuto odvětví vzrůst o 30 %.

autor: Lara

zdroj: news.bitcoin.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář