Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Projekt Bitcoin Lake pomáhá čistit guatemalské jezero

Bitcoin může být zelený. Ukazuje to projekt známý jako „Bitcoin Lake“, který využívá minery k čištění guatemalského jezera Atitlán, a zároveň vytváří příjem pro těžební komunitu.

Projekt Bitcoin Lake pomáhá čistit guatemalské jezero

Bitcoin může být zelený. Ukazuje to projekt známý jako „Bitcoin Lake“, který využívá minery k čištění guatemalského jezera Atitlán, a zároveň vytváří příjem pro těžební komunitu.

Bitcoinové jezero

Jak vysvětlil zakladatel iniciativy Bitcoin Lake, Patrick Melder, projekt „Kaboom“ o kterém hovoříme, využívá použitý kuchyňský olej k pomoci při těžbě bitcoinů, místo toho, aby jím znečišťoval místní prostředí. V rozhovoru pro Bitcoin Magazine vysvětlil, že celá věc je pokračováním předchozích pokusů vyčistit jezero, které byly nakonec nákladné i neúspěšné.

„Za posledních pět let selhalo velké úsilí o vyčištění jezera, které stálo více než 300 milionů dolarů, protože bylo složité a mnoho velkých zúčastněných stran se nedokázalo dohodnout na řešení,“ dodal.

Na druhé straně Bitcoin Lake přijal přístup k dosažení environmentální udržitelnosti. Jde o opětovné využití použitého kuchyňského oleje k těžbě bitcoinů, který by jinak byl vylit na ulici nebo stáčen do lahví na skládce u jezera Atitlán.

„Tak či onak, ropa by si našla cestu do jezera,“ řekl Melder.

Na účet Bitcoin Lake bylo zveřejněno video, které vysvětluje aktivity projektu. Pod střechou je uloženo mnoho kontejnerů na odpadní olej, elektrocentrála, ASIC a počítač. Generátor i ASIC jsou staré, recyklované modely, ale dostaly „druhý život“ díky „energii téměř zadarmo“, kterou poskytuje olej.

Zakladatel projektu Bitcoin Lake doufá, že se mu podaří zpopularizovat iniciativu v sousedních komunitách, protože si uvědomuje, že dokáže vyčistit životní prostředí skutečným a nákladově efektivním způsobem.

Ve Spojených státech jsou však mezi regulátory stále běžné obavy z negativního vlivu těžby na životní prostředí. Mnohé zprávy však ukazují, jak může tento proces pomoci životnímu prostředí.

Širší projekt „Bitcoin Lake“, jehož součástí je projekt „Kaboom“, má tři cíle: čištění jezera, vzdělávání komunity o problematice bitcoinu a vytvoření blockchainové ekonomiky. To zahrnuje přijetí bitcoinu jako uchovatele hodnoty, prostředku výměny a účetní jednotky.

Projekt byl inspirován podobnou iniciativou ze Salvádoru.

Pokud jde o vzdělávání, projekt Bitcoin Lake již má materiál související s bitcoiny. Od ledna se děti v okolí učí základní věci, jako například „co je to inflace?“.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář