Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Společnost Meta pokračuje s plány v oblasti metaverza

Akvizicí evropské společnosti Luxexcel chce Meta posunout své ambice v oblasti vývoje metaverza.

Společnost Meta pokračuje s plány v oblasti metaverza

Akvizicí evropské společnosti Luxexcel chce Meta posunout své ambice v oblasti vývoje metaverza.

I přes to, že má Meta miliardové ztráty, tak se snu o metaverzu nevzdává. Loňský rok byl pro divizi metaverse společnosti Reality Labs silně ztrátový. V prvních 9 měsících roku zaznamenala ztrátu více než 9 miliard dolarů. Na základě těchto čísel (a hlavně směru, kterým se společnost Meta vydala) se snížila důvěra investorů. Negativní vliv to mělo převážně na akcie společnosti, které za poslední rok klesly o 64 %. Přes všechna negativa a problémy, nemá Mark Zuckerberg v plánu vzdát se svého snu o metaverzu. Do projektu stále nalévá další peníze.

Nejnovější informací je akvizice evropské společnosti Luxexcel, která se zabývá výrobou 3D čoček již od roku 2009. Ta by měla společnosti Meta pomoci v úsilí o budování virtuální a rozšířené reality (VR/AR), což jsou dvě klíčové technologie pro metaverzum.

Podrobnosti o této transakci zatím nejsou známy. Ani jedna ze zúčastněných společností zatím nezveřejnila žádná čísla. Jako první o této akvizici informovaly belgické noviny De Tijd.

Ryan Moore, vedoucí finanční komunikace společnosti Meta Platforms, vydal následující prohlášení: „Jsme velice nadšeni, že se tým společnosti Luxexcel připojil ke společnosti Meta, a prohloubil tak stávající partnerství mezi oběma společnostmi.“

Čím se Luxexcel zabývá

Společnost se sídlem v Nizozemsku byla založena v roce 2009, v době kdy nikdo nevěřil, že se dají čočky vyrábět na 3D tiskárně. Dnes jsou díky spolupráci s výrobci špičkových technologií a oftalmologickými firmami, celosvětovými průkopníky ve výrobě čoček na předpis. Vlastní několik patentů a vyrábí nejen klasické čočky ale i chytré čočky nebo brýle.

Co Luxexcel přinese společnosti Meta v oblasti AR/VR technologie?

Na první pohled je jasné, že akvizicí společnosti Luxexcel chce Meta udělat zařízení AR/VR pro uživatele dostupnější. Společnost Luxexcel odhaduje, že převážná část populace používá čočky na předpis. Chytré brýle se proto zdají být vhodné pro jednotlivce, kteří se snaží vylepšit svůj zrak.

Společnost Meta čelí v současné době kontrole ze strany FTC kvůli společnosti Within, kterou nedávno získala. Within se zabývá VR fitness aktivitami. FTC se snaží společnosti Meta zabránit v monopolizaci virtuální reality hlavně tím, že přebírá mnoho projektů z této oblasti ještě v rané fázi vývoje.

autor: Jakub Odvářka

zdroj: nftnewstoday.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář