Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Společnost Lego vytváří své metaverzum

Lego, slavná dánská společnost známá výrobou charakteristických barevných plastových kostek, se chystá vytvořit své metaverzum. Má to být výsledek spolupráce s herní společností Epic Games.

Společnost Lego vytváří své metaverzum

Lego, slavná dánská společnost známá výrobou charakteristických barevných plastových kostek, se chystá vytvořit své metaverzum. Má to být výsledek spolupráce s herní společností Epic Games.

Lego bude mít své metaverzum

Podle listu Financial Times se společnost Lego chystá vstoupit do metaverza. Vše ve spolupráci se společností Epic Games, která stojí za hrou Fortnite.

V loňském dubnu společnost investovala až 2 miliardy dolarů do vytvoření zmíněné vlastní platformy metaverse spolu s Epic Games a Sony.

Myšlenkou nového úsilí společnosti je další rozvoj a propagace s cílem posílit značku online. Niels Christiansen, generální ředitel společnosti Lego, médiím mimo jiné řekl o cestě, kterou se společnost ubírá k dosažení nového cíle. Podle jeho slov má značka všechno promyšlené.

„Velmi intenzivně pracujeme na tom, abychom vytvořili digitální vstup do světa značky Lego,“ tvrdí.

Jak řekl před několika měsíci: „děti si rády hrají ve fyzickém a digitálním světě a plynule mezi nimi procházejí“.

„Máme zodpovědnost za to, aby hra v digitálním světě byla bezpečná, inspirativní a prospěšná pro všechny. Tak jako jsme po celé generace chránili práva dětí na bezpečnou fyzickou hru, jsme odhodláni učinit totéž i pro digitální hru. Těšíme se na spolupráci se společností Epic Games při formování této vzrušující zábavy plné budoucnosti,“ vysvětlil generální ředitel společnosti Lego Group.

Posílení pozice na trhu

Za zmínku stojí, že společnost Lego v loňském roce posílila svoji pozici na trhu. Tržby společnosti se v porovnání s rokem 2021 zvýšily o 17 %. Částečně se to podařilo díky dobrým výsledkům zaznamenaným v západní Evropě a USA.

Kromě těchto investic společnost zvýšila i počet svých zaměstnanců – zejména v digitálních divizích. Informovala také, že plánuje ztrojnásobit počet svých vývojářů.

Společnost Lego však neinvestuje jen do metaverza a všech online aktivit, ale optimisticky se dívá i na budoucnost maloobchodu. Zvyšuje počet svých stacionárních prodejen. V loňském roce společnost otevřela až 155 nových prodejen.

Microsoft propouští odborníky na metaverzum

Stojí za zmínku, že politika společnosti Lego je v kontrastu s tím, co dělá například Microsoft. V lednu společnost oznámila, že sníží počet svých zaměstnanců až o 10 000 pracovních míst. Tento proces zasáhne zejména klíčové týmy týkající se VR (virtuální reality) a metaverza.

Projekt metaverse společnosti Facebook, do kterého byly investovány miliardy dolarů – bez jasných výsledků – se ukazuje jako podobný neúspěch.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář