Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Nový generální ředitel Yuga Labs

Společnost Yuga Labs jmenovala nového generálního ředitele Daniela Alegreho, který má bohaté zkušenosti z vedoucích pozic u společností Google, Activision Blizzard a Bertelsmann. Očekává se, že tímto jmenováním zintenzivní společnost své úsilí v oblasti metaverza.

Nový generální ředitel Yuga Labs

Společnost Yuga Labs jmenovala nového generálního ředitele Daniela Alegreho, který má bohaté zkušenosti z vedoucích pozic u společností Google, Activision Blizzard a Bertelsmann. Očekává se, že tímto jmenováním zintenzivní společnost své úsilí v oblasti metaverza.

Daniel Alegre se stal novým generálním ředitelem společnosti Yuga Labs, tedy společností, která stojí za úspěšnými NFT kolekcemi Bored Ape Yacht Club a CryptoPunks. Alegre odstoupil ze své funkce prezidenta a provozního ředitele herní společnosti Activision Blizzard 1. dubna a následně přijal funkci generálního ředitele NFT startupu. 

Zprávu o přestupu do společnosti Yuga Labs oznámil 31. března na Twitteru, kde napsal:

„Dnes je můj poslední den ve funkci prezidenta a provozního ředitele společnosti Activision Blizzard. Děkuji týmům, které vytvářejí epické hry. Zítra oficiálně nastupuji na pozici generálního ředitele společnosti Yuga Labs“.

Alegre pracoval u Activision Blizzard více než 3 roky a hrál klíčovou roli při růstu společnosti, kde dohlížel na vývoj úspěšných titulů, jako jsou Call of Duty, World of Warcraft, Diablo a Candy Crush.

Alegre má za sebou bohaté zkušenosti v oblasti herního a technologického průmyslu. Téměř 6 let pracoval pro německý mediální konglomerát Bertelsmann, který na začátku roku 2004 opustil, aby přijal ředitelskou pozici ve společnosti Google. Ve společnosti Google zastával vysoké pozice a dohlížel na oblasti, jako jsou celosvětové příjmy z nákupů, zapojení maloobchodního ekosystému a také různé operace v Asii, Tichomoří a Latinské Americe. Pro Google pracoval více než 16 let až do roku 2020, kdy přijal místo prezidenta a provozního ředitele ve společnosti Activision Blizzard.

O příchodu Alegreho informovala společnost Yuga Labs již v prosinci minulého roku. Alegre v tehdejší tiskové zprávě uvedl, že „produkty, partnerství a duševní vlastnictví společnosti představují obrovskou příležitost k definování metaversa“.

Alegreho čekají celkem velké výzvy. V prosinci byla na společnost podána v USA hromadná žaloba, která obviňuje společnost z klamání investorů v oblasti finančních výhod cenných papírů Yuga a také z využívání slavných osobností k nalákání dalších investorů. Advokátní kancelář Rosen uvedla, že investoři, kteří nakoupili kolekci BAYC a APE v období mezi 23. dubnem 2021 a 8. prosincem 2022 mají nárok na odškodnění.

Mimo toho si Wylie Aronow, který je spoluzakladatelem společnosti Yuga Labs vzal v lednu dovolenou, z důvodů péče o vlastní zdraví, protože mu byla diagnostikována nemoc městnavého srdečního selhání. Zatím není jasné, zda bude schopen vrátit se zpět ke svým povinnostem ve společnosti.

Vstup Alegreho do NFT prostoru je považován za velmi odvážný. Spoluzakladatel nejlepší RPG blockchainové hry roku 2022 Illuvium, Kieran Warwick uvedl, „věřím, že Yuga Labs teď udělá dobrou hru. Tohle je velké pro celou GameFi“.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář