Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Zaměstnanci divize metaverse společnosti Disney byly propuštěni

Americký nadnárodní mediální konglomerát Walt Disney Co. začal propouštět zaměstnance včetně týmu, který měl na starosti metaverzum. Se zprávou přišel deník Wall Street Jurnal, který uvedl, že tým pracující na tvorbě metaverse společnosti Disney čítal 50 lidí a měly na starosti tvorbu příběhů a zážitků nové generace. Společnost ovšem podle plánů na restrukturalizaci chce propustit více než 7 000 zaměstnanců.

Zaměstnanci divize Metaverse společnosti Disney byly propuštěni

Americký nadnárodní mediální konglomerát Walt Disney Co. začal propouštět zaměstnance včetně týmu, který měl na starosti metaverse. Se zprávou přišel deník Wall Street Jurnal, který uvedl, že tým pracující na tvorbě metaverse společnosti Disney čítal 50 lidí a měly na starosti tvorbu příběhů a zážitků nové generace. Společnost ovšem podle plánů na restrukturalizaci chce propustit více než 7 000 zaměstnanců.

Divizi metaverse vedl Mike White, bývalý vedoucí pracovník pro spotřebitelské produkty. Cílem této divize bylo využít duševní vlastnictví společnosti Diseny a vytvořit novou metodu vyprávění interaktivních příběhů. Přestože dojde ve společnosti k velkému propouštění, Mike White ve společnosti zůstane.

Ve společnosti Disney se o metaverzu začalo hovořit v minulém roce a dokonce si společnost vybrala za svůj blockchain Polygon. Začátkem roku 2022 byl najat Mike White bývalým generálním ředitelem Bobem Chapekem, a měl za úkol „vybudovat nový model pro to, jak budou diváci prožívat jejich příběhy a jak se do nich zapojí“.

V listopadu 2022 opustil Chapek místo generálního ředitele a předal žezlo Robertu Igerovi, který je fanouškem metaverza a dokonce investoval a připojil se k technologickému start-up Genies Inc, který se zaměřuje na tvorbu propracovaných avatarů.

Technologie Web 3.0 by podle společnosti Disney mohla být využita v jejich zábavních parcích jako atrakce. Přes všechny snahy, které společnost s touto technologií má/měla, byly tyto plány na vlastní metavetzum společnosti Disney nejasné. 

Během plánování a budování začala být společnost pod tlakem investorů nucena, ke snížení nepodstatných nákladů. To vedlo k tomu, že společnost v únoru oznámila škrty ve výši 5,5 miliardy USD a propuštění více než 7 000 zaměstnanců.

Zatím tedy není jasné, zda se dočkáme, nějakých Web 3.0 zážitků od společnosti Disney, faktem ovšem zůstává, že i přes velké propouštění společnost řídí zastánce metaverse technologie a ponechali si i vedoucího této divize.

zdroj: www.blockchaingamer.biz

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář