Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Samsung představí na burze v Hongkongu první blockchain ETF

Samsung Asset Management, největší korejská společnost pro správu aktiv, plánuje v červenci spustit blockchainový ETF na hongkongské burze.

Samsung představí blockchain ETF

samsung ETF Fond Obrázek

Samsung Asset Management, největší korejská správcovská společnost, plánuje v červenci spustit blockchainový ETF na hongkongské burze.

První asijský ETF založený na blockchainu

 Jak informoval jihokorejský obchodní deník Hankyung, fond bude podobný fondu Transformational Data Sharing ETF (ETF BLOCK) společnosti Amplify, jenž investuje především do společností spojených s kryptoměnami, jako jsou SilverGate Capital, Galaxy Digital Holdings, Coinbase a bitcoinové futures.

Společnost Samsung Asset Management nedávno získala 20% podíl v Amplify za 30 milionů dolarů a zajistila si exkluzivní práva na prodej ETF v Asii. Nové ETF má stejnou strukturu jako ETF BLOCK, ale bude fungovat pod názvem Samsung.

BLOCK ETF však zahrnuje i další ETF, které přímo sledují cenu původní kryptoměny. Mezi ně patří například kanadský Purpose Bitcoin ETF.   Pokud tedy bude struktura fondu Samsung stejná jako u fondu BLOCK ETF, půjde o první asijský ETF částečně založený na kryptoměnách.

 Očekává se, že nepřímé kryptoměnové akcie způsobí zpoždění při jejich uvedení na burzu. Zástupce společnosti Samsung Asset Management však vysvětlil, že společnost plánuje nabízet nejlepší produkty Amplify na domácím i mezinárodním trhu.

„Vzhledem k tomu, že s rostoucími úrokovými sazbami v USA roste zájem o dividendy, uvažujeme o dalších nabídkách, jako například „Amplify CWP Enhanced Dividend Income ETF (DIVO ETF)“ v Koreji nebo Hong Kongu.“

Obrázek Illustrující Etf Fond

Cílem nového blockchainového ETF je také vrátit jí image mladé a globální společnosti. Kryptoměny jsou oblíbené zejména u mileniálů.

ETF založené na blockchainu a BTC

Blockchain ETF představují institucionální zadní vrátka pro investování do rostoucího odvětví kryptoměn, aniž by investoři museli zápasit s volatilitou.

Společnost BlackRock včera oznámila spuštění svého fondu Blockchain and Tech ETF, který zahrnuje akcie kryptoměnových společností včetně Coinbase a Marathon Digital.

Tyto fondy se v Americe zpravidla spravují mnohem snadněji než bitcoinové ETF. ETF na futures kontrakty na BTC se na trhu objevily teprve loni v říjnu. Komise pro cenné papíry a burzy však ještě nedala přímému produktu zelenou.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář