Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Slovinsko je kryptopřátelské

Slovinsko má 72 obchodů a 33 sportovišť, která akceptují digitální aktiva jako způsob platby. To je důvod, proč bylo uznáno jako země, která je nejvíce „přátelská ke kryptoměnám“.

Slovinsko je kryptopřátelské

Slovinsko přátelské ke kryptoměnám

Slovinsko má 72 obchodů a 33 sportovišť, která akceptují digitální aktiva jako způsob platby. To je důvod, proč byla uznána jako země, která je nejvíce „přátelská ke kryptoměnám“.

Slovinsko miluje bitcoiny

Studie letecké společnosti Fast Private Jet označila Slovinsko jako zemi, která je nejvíce nakloněna kryptoměnám na světě. Slovinské hlavní město Lublaň, je navíc pro společnosti s digitálními aktivy nejpřátelštějším místem v Evropě.

Italská letecká společnost provedla celosvětový průzkum s cílem zjistit, ve kterých zemích je nejvíce míst, kde jsou kryptoměny akceptovány jako způsob platby. Na prvním místě se umístilo Slovinsko a za ním Česká republika. Do první šestky patřily také Argentina, Japonsko, Španělsko a Kolumbie.

 Ve Slovinsku v současnosti existuje více než 137 společností a 584 různých míst, která vám umožňují provádět platby pomocí digitálních aktiv, největší nákupní centrum v zemi se dokonce nazývá „BTC City“ (Bitcoin City).

Praha, hlavní město České republiky, je druhým nejpřátelštějším místem pro kryptoměny v Evropě. Mezi kryptoměnová lákadla patří například kavárna Paralelnia Polis, kde mohou zákazníci platit jen bitcoiny.

Obrázek Slovinské vlajky a bitcoinu

Průzkum Fast Private Jet se týkal i USA. Zjistilo se, že v New Yorku, Los Angeles a San Francisku je nejvíce restaurací, kaváren a podniků, které akceptují kryptoměnu, jako způsob platby.

Čína je zase jednou ze zemí, které jsou nejméně přátelské ke kryptoměnám. Místní úřady tam loni dokonce zavedly úplný zákaz všech činností souvisejících s digitálním obsahem.

Nepřátelský postoj vůči bitcoinovému trhu zaujímá také Omán, Egypt, Alžírsko, Katar, Irák, Tunisko, Maroko a Bangladéš.

Německo je lídrem na trhu v jiném žebříčku

Začátkem tohoto měsíce studie Coincub ukázala, že Německo je země, která nejvíce podporuje kryptoměny. Singapur a USA jsou na druhém a třetím místě.

Studie společnosti se však lišila od analýzy Fast Private Jet, protože zohledňovala faktory, jako jsou regulace kryptoměn, počet podvodů, nebo dostupnost kurzů digitálních aktiv.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář