Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Salvádor rozdává studentům bitcoinové diplomy

Salvadorská vláda má se svou zemí ambiciózní plány. Zaprvé, je vášnivým bitcoinovým investorem. Za druhé, ze zisků z kryptoměn chce vybudovat dvacet „bitcoinových škol“. Za tímto účelem již byly podniknuty první kroky a vydány první diplomy.

 

Salvádor rozdává bitcoinové diplomy

Salvadorská vláda má se svou zemí ambiciózní plány. Zaprvé, je vášnivým bitcoinovým investorem. Za druhé, ze zisků kryptoměn chce vybudovat dvacet „bitcoinových škol“. Za tímto účelem již byly podniknuty první kroky a vydány první diplomy.

 

 

Bitcoinové diplomy

Tuto informaci přinesl účet Bitcoin Archive na Twitteru. Zatím však mnoho detailů neznáme. Je však známo, že 38 středoškoláků má štěstí. Program byl spuštěn v květnu.

Salvadorské ministerstvo školství se obrátilo na vzdělávací instituci Mi Primer Bitcoin a IBEX, obchodní platformu a platební procesor, který integruje bitcoinovou síť. Na diplomech jsou loga těchto skupin. 

Co se týče škol, nezdá se, že by skončily. Na jedné z fotografií můžete vidět o něco více než střechu. Vypadá to spíše jako dočasné, provizorní řešení, nežli něco trvalého.

Velké plány pro Bitcoin

Za zmínku také stojí, že koncem loňského roku bylo oznámeno, že školy budou postaveny na ziscích Bitcoinu. Kryptoměna bude pravděpodobně použita jako kolaterál pro půjčky. Tyto půjčky se pravděpodobně použijí na různé projekty, ale nezdá se, že by Salvádor měl v úmyslu prodávat kryptoměny, zejména proto, že by při prodeji utrpěl ztráty.

Salvádorský ministr financí začátkem tohoto měsíce řekl, že země neutrpí ztráty z této investice. Mezi květnem a zářím tato středoamerická země pravděpodobně nakoupila kolem 2 301 BTC.

Teoreticky jde o spoustu peněz. Zejména pokud předpokládáte, že cílem není prodej v brzké době. Kromě škol chce Salvádor postavit i zvířecí nemocnici, bitcoinové město a doly poháněné elektřinou z nedalekých sopek.

zdroj: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář