Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Bitcoin zaznamenal dvakrát větší měsíční objem obchodů než Apple

S rostoucí adopcí bitcoinů se největší digitální aktivum stále více považuje za potenciální alternativu k tradičním aktivům. Navzdory značné volatilitě na akciových a kryptoměnových trzích, zaznamenal bitcoin za poslední měsíc objem obchodů minimálně dvojnásobný v porovnání s Apple (NASDAQ: AAPL).

Bitcoin zaznamenal dvakrát větší objem obchodů než Apple

S rostoucí adopcí bitcoinů se největší digitální aktivum stále více považuje za potenciální alternativu k tradičním aktivům. Navzdory značné volatilitě na akciových a kryptoměnových trzích, zaznamenal bitcoin za poslední měsíc objem obchodů minimálně dvojnásobný v porovnání s Apple (NASDAQ: AAPL).

Podle údajů YCharts byl průměrný denní objem obchodů společnosti Apple za posledních 30 dní 11,6 miliardy dolarů. Průměrný denní objem obchodování s bitcoiny za poslední měsíc činil podle údajů CoinMarketCap 27,7 miliardy dolarů. V důsledku toho zaznamenal bitcoin objem obchodů nejméně dvakrát větší než Apple, a to i přes přetrvávající medvědí trh s kryptoměnami.

Korekce na trhu s kryptoměnami

Stojí za zmínku, že si bitcoin dokázal udržet působivý objem navzdory výraznému výprodeji na trhu digitálních aktiv v posledních měsících. Analyzované 30 dní dlouhé období se částečně shodovalo se 2. čtvrtletím 2022, kdy bitcoin zaznamenal nejhorší tříměsíční výkonnost za desetiletí s výnosy -56 %.

V současnosti kupující stále brání úroveň ATH z roku 2017 a 24. července bitcoin vzrostl na 24 000 dolarů.

V důsledku toho největší kryptoměna opět překročila tržní kapitalizaci nad hranici 1 bilionu dolarů. V době psaní tohoto článku se bitcoin prodával za 20 900 USD, což je za posledních 24 hodin pokles o více než 6 %.

Korelace bitcoinu a Nasdaq

Kromě toho BTC nedávno prokázal rekordní korelaci s akciovými trhy, zejména s indexem Nasdaq. Stojí za zmínku, že bitcoin i index Nasdaq dosáhly v roce 2021 pozoruhodných výsledků. V roce 2022 však bitcoin i Nasdaq zaznamenaly výrazné úpravy. Byly to ovšem právě kryptoměny, kterým se podařilo udržet vysoký objem obchodů. Hlavním faktorem ovlivňujícím tuto situaci je schopnost obchodovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to i o víkendech a svátcích.

Oba investiční produkty patří do různých tříd aktiv. Schopnost bitcoinu překonat Apple však může naznačovat, že kryptoměny začínají konkurovat aktivům tradičních trhů.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář