Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Stát Kalifornie zrušil zákaz darování kryptoměn na politické kampaně

Kalifornské úřady zrušily zákaz darování kryptoměn na politické kampaně. Je v platnosti již téměř 4 roky.

Kalifornie povolila darování kryptoměn

Kalifornské úřady zrušily zákaz darování kryptoměn na politické kampaně. Je v platnosti již téměř 4 roky.

FPPC ruší zákaz darování kryptoměn

Kalifornský orgán odpovědný za dohled nad financováním politických kampaní ve čtvrtek 21.6. oznámil, že státní a místní úřady budou opět moci získávat prostředky ve formě digitálních aktiv na své volební aktivity.

Hlasování státního výboru pro čestné politické praktiky (FPPC), které začalo minulý měsíc, o otázce „příspěvků v kryptoměnách podle nařízení 18421.2“ mělo za následek zrušení zákazu tohoto typu akcií. Trvalo téměř čtyři roky a bylo představeno během předchozího propadu kryptoměn v listopadu 2018.

Kalifornie se připojila k 12 dalším státům a Districtu of Columbia, které přijímají dary v digitálních aktivech pro politické účely. Mají také nesouvisející finanční limit na množství darů, které lze na kampaň poskytnout.

Předchozí zákony neumožňovaly lidem v politice sbírat nebo přijímat finanční podporu prostřednictvím kryptoměn. Naštěstí pro ně je toto ustanovení již zrušeno. Každý, kdo požádá úřad, má nyní zákonnou možnost získat podporu v digitálních mincích, ale pod jednou podmínkou. Přijaté dary musí být okamžitě převedeny na FIAT.

Obavy z toho, jak by se daly kryptoměny využít ke snížení transparentnosti kampaní, ovlivnila rozhodnutí FPPC zakázat jim politické kampaně. Za čtyři roky se odvětví digitálních aktiv značně rozrostlo a dozrálo, protože adopce kryptoměn se zvýšila.

„Při přípravě tohoto zákona jsme se museli zabývat neodmyslenými problémy s kryptoměnami a příležitostmi, které představují pro nelegální financování,“ řekl to hlavní poradce FPPC David Bainbridge během čtvrtečního zasedání výboru

Odteď musí být politická podpora poskytovaná v kryptoměnách směřována přes amerického zpracovatele plateb kryptoměn nebo „jinou službu“ podle přísných opatření KYC a zodpovězením na soudní výzvy k registraci.

Anonymně darované kryptoměnové prostředky politickým výborům budou promlčeny. Navíc ti, kteří chtějí přispět, budou podléhat omezením identifikace, včetně shromažďování jmen, adres, profesí a zaměstnavatelů každého dárce v době darování.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář