Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Bitcoin Valley - první bitcoinové město v Hondurasu

Bitcoin Valley je projekt, jehož cílem je posílit „kryptoturismus“ v Hondurasu. Bitcoin Valley se nachází v Santa Lucia, malém městečku na jihu země. V rámci této iniciativy více než 40 místních společností uznalo bitcoin jako způsob platby.

Bitcoin Valley - první bitcoinové město v Hondurasu

Bitcoin Valley je projekt, jehož cílem je posílit „kryptoturismus“ v Hondurasu. Bitcoin Valley se nachází v Santa Lucia, malém městečku na jihu země. V rámci této iniciativy více než 40 místních společností uznalo bitcoin jako způsob platby.

Bitcoinové město v Severní Americe

Bitcoin Valley je první bitcoinové město v Hondurasu. Iniciativa k přilákání nových turistů se odehrává v Santa Lucia, malém městečku vzdáleném 20 minut od hlavního města země Tegucigalpy.

Projekt společně vyvinuli Blockchain Honduras, guatemalská kryptoměnová burza Coincaex, Hondurasská technologická univerzita, Decentral Academy a Santa Lucia Municipality.

Cesar Andino, majitel nákupního centra Los Robles v Santa Lucii, bude nyní akceptovat BTC jako způsob platby. Minulý týden informoval La Prensa, že čeká na dodání zařízení, která umožní společnostem přijímat platby v první kryptoměně.

Také dodává:

„V Santa Lucii se všichni zúčastníme tohoto projektu. Adopce bitcoinu nám otevře jiný trh a přiláká více zákazníků. Musíme se globalizovat. Nemůžeme se uzavřít před technologiemi a zaostávat, když to už dělají jiné země.“

Carlos Leonardo Paguada Velasquez, zakladatel Blockchain Honduras a zástupce Středoamerické asociace uživatelů kryptoměn (Acucrip), několik dní před oficiálním spuštěním Bitcoin Valley oznámil, že do projektu se zapojí kolem 60 společností.

Uvedl, že majitelé těchto společností absolvovali školení od Decentral Academy o používání bitcoinů a technologii, která je za tím.

Burza Coincaex poskytne obchodníkům zařízení, která jim umožní přijímat platby v BTC. Pokud jde o volatilitu bitcoinů, Paguada řekl, že Coincaex „přebírá všechna rizika“.

Vysvětlil například, že pokud se rodina stravuje v restauraci v Santa Lucii a platí bitcoiny, hodnota nákupu v lempirech (oficiální měna Hondurasu) se odečte z rodinné bitcoinové peněženky. Coincaex obdrží BTC a převede platbu v národní měně na účet restaurace.

„Majitelé firem bitcoiny nezískají. Dostanou lempíry z Coincaexu,“ vysvětlil.

Ruben Carbajal Velazquez, profesor na Technické univerzitě, řekl agentuře Reuters:

„Komunita Santa Lucie se bude vzdělávat v používání a správě kryptoměn, jejich nasazování do různých společností v regionu a vytváření kryptoturismu.“

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář