Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Mapování dopadu digitálních finančních aktiv

Pentagon uzavírá smlouvy na vytvoření nástroje pro mapování kryptoměnového ekosystému.

Mapování dopadu digitálních finančních aktiv

Pentagon uzavírá smlouvy na vytvoření nástroje pro mapování kryptoměnového ekosystému.

Vláda Spojených států bere bezpečnostní aspekt blockchainových technologií velmi vážně. Obavy kolem Číny, která se svými regulačními rozhodnutími snaží manipulovat s cenou kryptoměn, aby získala sílu směrem k integraci digitálního jüanu. Dále hackeři v Severní Koreji, kteří kradou kryptoměny k financování programu jaderných zbraní nebo Putinova vláda, která buduje ekosystém digitálních aktiv jako test, který má za cíl vytvoření nezávislých mezinárodních platebních systémů.
Všechny tyto skutečnosti vytvářejí rizika pro národní bezpečnost USA. Federální úřady mají potřebu mít dokonalejší nástroje, aby pochopily, jak digitální aktiva fungují a jak rozšířit svou pravomoc nad trhy s digitálními aktivy v celosvětovém měřítku.

Společnost Inca Digital, která se zabývá analýzou dat, se chystá poskytnout služby americké vládě a některým podnikům, aby jim pomohla analyzovat a sledovat datové transakce blockchainu.

Společnost Inca Digital je tvůrcem datové a analytické platformy Nakamoto Terminal. Nabízí data, analýzy a průzkumy pro finanční instituce, burzovní a regulační služby a také poskytuje právní poradenství.

Společnost zahájila svou činnost v roce 2009 vytvořením open-source nástrojů pro analýzu dat pro INTERPOL.

Inca Digital se bude zaobírat důsledky digitálních aktiv pro národní bezpečnost. Studie budou probíhat na základě roční smlouvy a budou řízeny Agenturou pro pokročilé obranné výzkumné projekty (DARPA). Oznámení o plánované studii bylo zveřejněno k poslednímu týdnu září roku 2022.

DARPA (The Defense Advanced Research Projects Agency) je výzkumná a vývojová agentura ministerstva obrany Spojených států amerických, která je zodpovědná za vývoj nových technologií pro vojenské účely.

Projekt, na kterém bude Inca Digital pracovat, se jmenuje „Mapování dopadu digitálních finančních aktiv“. Účelem studie je poskytnout „nástroj pro mapování ekosystému kryptoměn“ s cílem poskytnout informace vládě USA i soukromým podnikům.

Projekt se bude zabývat výzkumem možného praní špinavých peněz a nezákonných aktivit, stejně jako poskytováním informací o korelaci mezi digitálními peněžními systémy, blockchainpvými transakcemi a řadě dalších případů, které znepokojují vládu USA.

Generální ředitel společnosti Inca Digital Adam Zarazinsky ve svém prohlášení uvedl:

„Ministerstvo obrany a další federální úřady potřebují lepší nástroje, aby pochopily, jak digitální aktiva fungují a jak mohou celosvětově využívat své jurisdikční pravomoci nad trhy s digitálními aktivy.“

Kromě toho vedoucí programu DARPA Mark Flood ve svém prohlášení pro Washington Post vysvětlil:

„Chci zdůraznit, že v tomto výzkumu dbáme na to, abychom se nepouštěli do získávání dat sloužících k identifikaci osob. DARPA se nezabývá sledováním.“

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář