Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Sony Interactive Entertainment má patent na NFT

Ukazuje se, že Sony Interactive Entertainment může chtít investovat do rozvoje NFT a blockchainu. Tyto dva prvky by byly použity ve hrách společnosti.

Sony Interactive Entertainment má patent na NFT

Ukazuje se, že Sony Interactive Entertainment může chtít investovat do rozvoje NFT a blockchainu. Tyto dva prvky by byly použity ve hrách společnosti.

NFT ve hrách Sony

Společnost Sony loni podala patent, který byl zveřejněn teprve v říjnu. Jeho název je: „Sledování jedinečných digitálních položek ve hrách pomocí tokenů NFT na distribuované účetní knize blockchain“.

Systém popsaný v dokumentu by se používal pro sledování, vytváření, používání, úpravu a přenos NFT tokenů, které by se následně vydávaly jako součást her. Tokeny by se udělovaly ve formě odměn za určité úspěchy během hry.

Výše uvedené je podobné tomu, jak se NFT používá téměř ve všech hrách.

Případné udělení patentu jedné společnosti by mohlo vážně narušit úsilí jiných společností v této oblasti, což může způsobit určitou kontroverzi.

Při této příležitosti stojí za zmínku iniciativa PlayStation Stars. Jedná se o věrnostní program, který mimo jiné zahrnuje virtuální figurky a malé diorámy, které se dávají za splnění různých aktivit.

„Všichni členové PlayStation Stars budou mít možnost získat věrnostní body. Body lze uplatnit v katalogu, který může zahrnovat prostředky Peněženky PSN a vybrané produkty z obchodu PlayStation Store. Jako další výhodu mohou členové PlayStation Plus zapsáni do PlayStation Stars automaticky získávat body za nákupy v obchodě PlayStation Store“

– popisují myšlenku společnosti.

Potom Grace Chen, viceprezidentka PlayStation pro síťovou reklamu, věrnostní programy a licencované zboží, v rozhovoru pro The Washington Post potvrdila, že společnost nemá v úmyslu integrovat žádné NFT do svých systémů:

„Toto rozhodně nejsou NFT. Určitě ne. Nelze s nimi obchodovat ani prodávat. Nepoužíváme žádnou blockchain technologii a rozhodně to není NFT.“

Pomůže NFT s přijetím blockchainu?

Spoluzakladatel Axie Infinity, Jeff Zirlin, tvrdí, že hraní povede ke zvýšenému mainstreamovému přijetí kryptoměn. NFT Hry považuje za palivo, které „pozvedne kryptoměny na novou úroveň“.

Angažovanost Sony ukazuje, že Zirlinova teze může být pravdivá.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář