Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Každý druhý uživatel internetu se chce dostat do metaverza

Více než 90 % uživatelů internetu se zajímá o potenciál metaverza. K tomuto závěru dospěla francouzská poradenská společnost Capgemini.

Každý druhý uživatel internetu se chce dostat do metaverza

metaverzum má zájem asi 90 % uživatelů internetu, ale jen polovina z nich by tuto technologii využila.

Metaverse v číslech

Podle zveřejněné zprávy má o tuto technologii zájem 93 % uživatelů. Další 3 % jsou vůči této technologii skeptické a zbývající 4 % již využívají stávající koncepty.

Z 93 % zájemců je jen 51 % připraveno používat technologii, jakmile bude dostupná. Dalších 31 % dotázaných uvedlo, že by metaverzum zkusili, kdyby tuto technologii používal jejich okruh přátel. Zbývajících 11 % by souhlasilo s jeho použitím, ale v jiné formě.

O metaverzum se zajímá zejména Kanada (6,9 % respondentů). Na druhém místě je Jižní Korea (5,4 %), následována Japonskem (také 5,4 %).

Podle věkové skupiny mají o metaverzum největší zájem lidi ve věku od 26 do 41 let. Na druhém místě jsou lidé do 25 let. Nejméně zajímavá technologie je pro lidi ve věku 58 a více let, jak zjistila společnost Capgemini. Průzkum se uskutečnil mezi 8 000 uživateli internetu ve věku 18 a více let.

A co Rusko?

V Rusku se snažili zjistit názor občanů na metaverzum. Podle prokremelského think-tanku VTsIOM přibližně 37 % Rusů věří, že vytvoření metaverza způsobí více škody než užitku. Největšími skeptiky konceptu virtuálního světa jsou zároveň občané ve věku 35–44 let (45 % dotázaných).

Stojí za zmínku, že ti samí lidé se podle výsledků studie ukázali jako aktivní spotřebitelé internetu. Dalších 11% se bojí, že toto řešení připraví lidi o živou komunikaci a 9% se zcela bojí degradace kvůli virtuálním světům.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář