Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Linux spouští rozvojový fond metaverse

Linux Open Metaverse Foundation klade základ pro praktické a silné pokroky v kolaborativním vytváření virtuálních světů.

Linux spouští rozvojový fond metaverse

Linux Open Metaverse Foundation klade základ pro praktické a silné pokroky v kolaborativním vytváření virtuálních světů.

Linux Foundation, neziskové konsorcium věnující se vývoji Linuxu, založilo novou podpůrnou organizaci – Open Metaverse Foundation (OMF). Informoval na webové stránce organizace.

Nadace bude ústředním bodem spolupráce napříč odvětvími vyvíjejícími software s otevřeným zdrojovým kódem a standardy pro globální a inkluzivní metaverse nezávislý na dodavatelích.

Podle výkonného ředitele OMF Royal O’Briena, komunity a nadace s otevřeným zdrojem pracují na „důležitých kouscích iterativní skládačky“ metavesmíru. Nová nadace chce pomoci spojit tyto jednotlivé kousky.

O’Brien řekl:

„I když se výzvy mohou zdát skličující, inspirují mě příležitosti spolupracovat s globální komunitou, abychom tyto prvky spojili, když tuto vizi přeměňujeme ve skutečnost.“

Open Metaverse Foundation je organizována do zájmových skupin (FIG), které poskytují cílenou a distribuovanou strukturu rozhodování o klíčových tématech. Kromě toho, FIG poskytují cílené zdroje a fóra k identifikaci nových nápadů, provedení práce a zapojení nových účastníků.

Patří sem členové ze specifických disciplín zapojených do pokroku projektů nebo škálovatelných technologií v rámci svého tématu, jakož i zajištění vlastnictví kódu každé identifikovatelné části projektů (např. GitHub.org, úložiště, podadresář, API, test, problém, PR). Osm hlavních zájmových skupin OMF se skládá z uživatelů, transakcí, digitálních aktiv, modelování a virtuálních světů, umělé inteligence, sítí, bezpečnosti a soukromí, legislativy a politiky.

Kdo je členem?

Mnoho průkopnických organizací a komunit s otevřeným zdrojovým kódem se připojilo jako zakládající členové, aby podpořili úsilí o uskutečnění této vize. Jsou to mimo jiné:

  • ChainHub Foundation,
  • Cloud Native Computing Foundation,
  • Futurewei,
  • GenXP,
  • Guangdong Digital Industry Research Institute,
  • Hyperledger Foundation,
  • LF Edge,
  • LF Networking,
  • OpenSDV,
  • Open Voice Network
  • Veriken.

Minulý rok se metaverse stal nejpopulárnějším konceptem v historii burzovně obchodovaných fondů (ETF). Jen za rok a půl bylo zaregistrováno 35 ETF zaměřených na virtuální světy. Kromě toho v období od října 2021 do února 2022 činil příliv kapitálu do ETF zaměřených na metaverzum celkem 2,6 miliardy USD. Od té doby však přílivy prakticky ustaly.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář