Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Web 3.0 herní konzole od společnosti Zilliqa

S tím jak se vyvíjí nové technologie, se mění i svět her a herních zařízení. Na trhu je spousty tradičních herních konzolí jako PlayStation, Xbox, Nintendo Switch atd., společnost Zilliqa ovšem přichází s vlastním herním zařízením pro Web 3.0, kterým chce konkurovat těmto herním konzolím a odstartovat novou éru herních zážitků.

Web 3.0 herní konzole od společnosti Zilliqa

S tím jak se vyvíjí nové technologie, se mění i svět her a herních zařízení. Na trhu je spousty tradičních herních konzolí jako PlayStation, Xbox, Nintendo Switch atd., společnost Zilliqa ovšem přichází s vlastním herním zařízením Web 3.0, kterým chce konkurovat těmto herním konzolím a odstartovat novou éru herních zážitků.

Společnost Zilliqa, která se zaměřuje na pomoc při vývoji dApps, nedávno představila prototyp své jedinečné herní konzole. Přesné specifikace zatím nebyly představeny, nicméně společnost prozradila, že konzole umí bez problémů integrovat Web 3.0 prvky a obsahuje například integrovaný miner a softwarovou peněženku.

Součástí strategie společnosti je i jejich první hra Web3War, kterou chtějí díky prosperujícímu trhu s blockchainovými hrami, rozšířit svůj ekosystém ZIL.

Rozdíl mezi Web 2.0 a Web 3.0 hrami

Ačkoliv jsou Web 2.0 a Web 3.0 hry plné zajímavých zážitků, jsou mezi nimi rozhodující rozdíly. Zatímco Web 2.0 jsou primárně vytvářeny jen pro zábavu a nenabízejí prakticky žádnou možnost výdělku, Web 3.0 hry umožňují hráčům ve hře vydělávat.

Web 3.0 herní průmysl má podle společnosti Zilliqa obrovský potenciál umožnit vývojářům vytvářet inovativní herní zážitky, které nebudou zaměřené jen na finanční zisk, ale hlavně na zábavu a soutěžení.

Plány společnosti Zilliqa

První hra společnosti Zilliqa Web3War byla představena na veletrhu Gamescom, s tím, že reakce herní komunity byli vcelku pozitivní. Společnost Zilliqa se snaží oslovit hráče herními schopnostmi své konzole a jako bonus i potenciální možnost výdělku.

Vedoucí herní technologie společnosti Zilliqa, Valentin Cobelea vysvětlil, že konzole spolu s herním centrem společnosti Zilliqa umožní hráčům, kteří nemají potřebné znalosti v oblasti kryptoměn, vydělávat peníze hraním her bez starostí související se správou jejich získaných kryptoměn.

Společnost plánuje spuštění vlastní služby s rozšiřujícím katalogem titulů, která má být ekvivalentem platformy Steam, pro Web 3.0, hry během roku 2023.

Jednoduchý Web 3.0 herní zážitek

Konzole nabídne herní model Skill-2-Earn, který umožní hráčům získávat tokeny ZIL za plnění misí a úkolů ve hře. Tokeny ZIL nabídnou stejné výhody jako klasické měny v tradičních hrách, ovšem i s výhodami, které přináší blockchain technologie. K zajištění čistého herního zážitku, je konzole navržena tak, aby skryla základní složitosti spojené s technologií blockchain a tím jí zpřístupnila všem.

Cobelea zdůraznil, že příjmy z hraní her na konzoli budou přímo úměrné dovednostem a schopnostem hráče. Konzole také umožňuje hráčům během hraní, těžit tokeny ZIL, což vede k větší decentralizaci blockchainu Zilliqa díky zvýšení počtu těžařů z celého světa.

Společnost Zilliqa sice zatím neuvedla cenu konzole a tvrdí, že se majitelům „nakonec vyplatí“. Toto vyjádření naznačuje, že výdělky spojené s hraním a případnou těžbou by se mohly vyrovnat počáteční investici.

Spolupráce a partnerství

Společnost vstoupila do herního prostoru členstvím v Blockchain Gaming Alliance (BGA) a uzavřením partnerství s e-sport týmy jako například MAD Lions, RRQ, Alien Worlds a XBorg. S poslední uvedenou Web 3.0 organizací XBorg, má společnost v plánu zapojit jejich komunitu do tvorby napínavých herních turnajů a různých marketingových aktivit s tím, že tato komunita bude mít předčasný přístup do herního centra společnosti Zilliqa.

Web 3.0 konzole

Konzole od společnosti Zilliqa je jen začátek. Díky neustále se rozvíjejícímu odvětví Web 3.0 her přitahují inovace v tomto odvětví velkou pozornost.

Prvním pokusem o vytvoření Web 3.0 herní konzole byl projekt Polium One, který ovšem z důvodů nedostatečné transparentnosti a důvěryhodnosti vyvolal mnoho otázek, ale zatím jen málo odpovědí. I přes tento neúspěch se tradiční společnosti jako AMD nebo Ubisoft zabývají herními systémy založenými na technologii blockchain.

Ubisoft například experimentuje s herním systémem, který je založen na blockchainu čímž naznačuje budoucí možnost kryptokonzolí nebo platforem. Kdežto velký výrobce polovodičů AMD uzavřel spolupráci s herní platformou Ultra a společně pracují na vývoji herního hardwaru, který bude mít nativní podporu blockchainu. Všechny tyto výzkumy a vývoje demonstrují, že zájem tradičních společností mají zájem o tuto rozvíjející se technologii.

Slibný začátek pro Web 3.0 hry

Konzole od společnosti Zilliqa představuje pro herní průmysl zlomový okamžik. Díky jejich možnosti bezproblémového vstupu do světa blockchainu a současně příjemného herního zážitku, buduje společnost Zilliqa novou cestu herním inovacím.

Tím, že stále více tradičních herních společností a různých startupů zkoumá technologii Web 3.0 a s tím spojené herní zařízení, čeká nás jistě budoucnost plná poutavých příběhů, interaktivních zážitků, které nově definují vlastnictví v digitálním světě a vydláždí cestu pro budoucí generaci hráčů.

zdroj: nftnewstoday.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář