Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Společnost Solana konečně vydává svůj telefon Saga

Web 3.0 smartphone Saga od společnosti Solana je konečně připraven k odeslání všem, kdo si jej předobjednali. Expedice telefonu za 1 000 USD byla zahájena 20. dubna.

Společnost Solana konečně vydává svůj telefon Saga

Web 3.0 smartphone Saga od společnosti Solana je konečně připraven k odeslání všem, kdo si jej předobjednali. Expedice telefonu za 1 000 USD byla zahájena 20. dubna.

Mobilní telefon od společnosti Solana byl poprvé představen v roce 2022 s tím, že se jedná o první smartphone s Web 3.0 funkcemi na světě.

Anatoly Yakavenko, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Solana, odstartoval akci k uvedení telefonu Saga prohlášením, že nevidí budoucnost, která by nebyla mobilní. Společnost Solana se proto rozhodla prozkoumat nové možnosti a vytvořila speciálně navržený smartphone s funkcemi, které budou pro uživatele Web 3.0 dostupnější a pohodlnější.

Smartphone Saga je postaven na zařízení OV1 s operačním systémem Android od výrobce OEM OSOM. Je nativně na Webu 3.0 díky plnohodnotnému softwaru od Solana označený jako Solana Mobile Stack. Co se týče hardwaru je mobil vybaven úložištěm Seed Vault, které zajišťuje bezpečné uložení soukromého klíče pro peněženku Solana ve vlastním exekučním prostředí, ke kterému nemá přístup žádná aplikace v telefonu a to ani operační systém Android.

Saga je dále vybavena 6,67 palcovým FHD+ displayem s obnovovací frekvencí 120Hz, procesorem Snapdragon 8+ generace, operační pamětí 12GB, vnitřní pamětí 512GB s možností vložit micro SD kartu o velikosti dalších 512GB. Zadní strana telefonu je keramická, rámeček z nerezové oceli a tlačítka jsou z titanu.

Pro majitele Smartphonu Saga je připraveno několik speciálních odměn mezi které patří i 0,01 SOL za gas a 20 USD ve stablecoinu USDC, který je součástí Solana Mobile uvítacího balíčku.

Jedna z dalších zajímavostí je i limitovaná kolekce NFT Saga genesis, která všem budoucím projektům založených na Solaně, umožní identifikovat první uživatele a rozhodnout se, jakým způsobem je budou odměňovat. K dispozici jsou aktiva z her jako Genopets a Honeyland, dále pak exkluzivní hudba od společnosti Audius. Navíc majitelé obdrží dalších 25 USD ve stablecoinu USDC od Magic Eden a pro uživatele v USA je připraven přístup k Web 3.0 síti Helium.

Jednou z nejdůležitějších věcí v novém telefonu Saga je obchod s aplikacemi. Tento obchod umožní vývojářům vytvářet plně nativní blockchainové hry a DeFi produkty, bez zbytečných problému spojených s T&C držitelů platforem. Uživatelé budou moci provádět všechny transakce v této aplikaci jednoduše a hlavně díky Seed Vaultu bezpečně.

Jak již bylo řečeno, odesílání telefonu Saga pro všechny předobjednatele vypuklo 20. dubna. Nové objednávky budou spuštěny o pár týdnů později přesněji 8. května. Další informace o telefonu Saga naleznete na těchto stránkách.

zdroj: solanamobile.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář