Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Velká Británie chce být centrem kryptoměn

Vláda Spojeného království představila podrobný plán, jak učinit ze své země globální centrum kryptoměn. Projekt zahrnuje vytvoření „dynamického“ regulačního rámce pro kryptoměny, stablecoiny a spolupráci s královskou mincovnou na vytvoření NFT.

Británie chce být centrem kryptoměn

Británie království kryptoměn

Vláda Spojeného království představila podrobný plán, jak učinit ze své země globální centrum kryptoměn. Projekt zahrnuje vytvoření „dynamického“ regulačního rámce pro kryptoměny, stablecoiny a spolupráci s královskou mincovnou na vytvoření NFT.

Stane se Velká Británie centrem kryptoměn?

Velká Británie chce být „nejlepším místem“ k otevření kryptoměnových společností. Britská vláda v pondělí odhalila podrobnosti o několika iniciativách, které mají pomoci při realizaci této myšlenky. Je známo, že mezi ně patří mimo jiné regulace stablecoinů, legislativa o „sandboxu infrastruktury finančního trhu“, spolupráce s královskou mincovnou v oblasti vydávání NFT a užší spolupráce s kryptoměnovým průmyslem.

Britský kancléř ministerstva financí Rishi Sunak se k případu vyjádřil:

„Mojí ambicí je učinit ze Spojeného království globální centrum pro technologii kryptoměn a opatření, která jsme dnes nastínili, pomohou zajistit, aby společnosti byly schopny investovat, inovovat a prosperovat v zemi,“ oznámil.

John Glen, ekonomický tajemník ministerstva financí Spojeného království, v pondělí na globálním summitu Innovate Finance diskutoval o vládním plánu pro kryptoměny.

„Chceme, aby tato země byla globálním centrem, nejlepším místem na světě pro zakládání a rozšiřování kryptoměnových společností. Pokud je zde jeden odkaz, který chci dnes předat, tak je to, že Spojené království je otevřeno společnostem zabývajícím se kryptoměnami,“ řekl.

V komentáři k „podrobnému plánu“, který britská vláda představila v pondělí, Glen poznamenal, že „způsob, jakým regulujeme krypto, musí být dynamický.“

„Regulaci bychom neměli považovat za statickou, nepružnou věc. Namísto toho bychom měli uvažovat ve smyslu regulačního „kódu“. Je to jako počítačový kód, který v případě potřeby upravíme a přepíšeme,“ vysvětlil.

Potom mluvil o regulaci stablecoinů:

„Mohu potvrdit, že zavedeme právní ustanovení zaměřená na zavedení určitých stablecoinů do našeho platebního rámce a zároveň vytvoříme podmínky pro emitenty a poskytovatele stablecoinových služeb, aby mohli působit a růst ve Spojeném království,“ řekl.

Vláda bude spolupracovat s Královskou mincovnou

Královská mincovna vydá NFT. Detaily tohoto projektu však zatím neznáme.

V souvislosti s tím, jak by mohla vypadat budoucnost kryptoměn ve Spojeném království, Glen řekl, že „nikdo neví s jistotou“.

„Jsme na prahu něčeho důležitého. Máme schopnost to formovat a vést na tomto trhu,“ dodal.

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář