Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Do Metaverza vstupuje velká islámská korporace - Warba Bank

Warba Bank je islámská banka se sídlem v Kuvajtu. Nyní se jedna z největších korporací na Blízkém východě a v Severní Africe rozhodla objevit i v Metaverzu.

Warba Bank vstupuje do Metaverza

Warba Bank je islámská banka se sídlem v Kuvajtu. Nyní se jedna z největších korporací na Blízkém východě a v Severní Africe rozhodla objevit i v Metaverzu.

Warba Bank se snaží komunikovat s mladšími uživateli

Prvním detailem této události bylo to, že Warba Bank získala dva pozemky v Metaverzu, jeden v Sandboxu, jeden v Decentralandu. Jak se můžeme dočíst v oficiálním stanovisku banky, jejich rozhodnutí vstoupit do virtuálního světa směřuje ke zvýšení jejich komunikace s mladou generací.

Warba Bank byla založena 17. února 2010 na základě dekretu Amiri, vytvořeného za účelem oživení kuvajtské ekonomiky, která byla tvrdě zasažena hospodářskými nepokoji v zemi. Instituce se těší všeobecné důvěře komunity této země.

Anwar Badawi Al-Ghaith, výkonný viceprezident podpůrných služeb ve Warba Bank, oznámil, že:

Warba Bank se snaží být blízko svým zákazníkům ve virtuální realitě, aby i tam propagovala své produkty a služby a komunikovala s nimi kreativním způsobem, který odráží reputaci Warba Bank, jako průkopníka digitální transformace.

Viceprezident zdůraznil, že Warba Bank má v úmyslu udávat trendy v digitálních světech a pomáhat jak mladým spotřebitelům ze skupiny Bloom, tak zbytku trhu.

Metaverse a islám

Téma digitálních vesmírů a kryptoměn ve spojení s kulturou islámu stále vyvolává jisté otazníky, protože není zcela jasné, jaký je postoj muslimů k technologickým revolucím, které nastaly v posledních letech.

Minulý rok indonéští muslimští náboženští vůdci oficiálně prohlásili, že všechny aktivity členů jejich komunity na trhu s kryptoměnami budou považovány za haram, tedy něco zakázané.

Původně, podle zpráv z médií, vedoucí náboženských dekretů MUI Asrorun Niam Soleh uvedl, že kryptoměny jsou spojeny s „nebezpečím a materiálními škodami“.

Předseda výboru MUI Fatwa však vysvětlil, že s digitálními aktivy lze obchodovat jako s komoditou, pokud investoři dodržují právo šaría a vytvářejí „jasný prospěch“ prostřednictvím digitálních měn. Jinými slovy, kryptoměny jsou legální, ale pouze pokud generují příjem pro investory.

Letos, 8. února 2022, byla spuštěna iniciativa Metaverza pro moderní muslimy. MetaKawn je nejnovější projekt NFT, který je inspirován islámským přesvědčením a sociální morálkou. Je to také první Metaverse navržený s ohledem na budoucnost moderních muslimů.

Vyvinul a implementoval ho talentovaný podnikatel Othmane Meziane a marketingový stratég – Youssef Tazi.

Překážkou zde však může být ministerstvo financí Kuvajtu. Tento subjekt neuznává kryptoměny jako součást oficiálních obchodních transakcí. Stejně tak Centrální banka Kuvajtu omezuje bankovní sektor a jeho podřízené instituce v zapojování se do transakcí s kryptoměnami.

Podle Shivama Thakrala, generálního ředitele BuyUcoin, indické burzy obchodování s digitálními aktivy, Metaverse a kryptoměny nelze oddělit, protože jejich základní technologie jsou stejná a digitální aktiva jsou základem regulace a fungování Metaverza.

Odhaduje se, že do roku 2030 by Metaverse mohl přinést globální ekonomice příjmy ve výši 1,5 bilionu dolarů. Velká část této hodnoty může být generována ve formě digitální měny.

zdroje: beincrypto.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář