Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Itálie chce investovat do blockchainového trhu

Italská vláda poskytne až 46 milionů dolarů v grantech na projekty související s blockchainem a dalšími inovativními technologiemi.

Itálie o investici do blockchainového trhu

Italská vláda poskytne až 46 milionů dolarů v grantech na projekty související s blockchainem a dalšími inovativními technologiemi.

Itálie investuje do blockchainu

Italské ministerstvo pro hospodářský rozvoj právě oznámilo, že se od září budou moci projekty související s blockchainem ucházet o vládní dotace. Podrobnosti byly uvedeny v oznámení, které proběhlo v úterý 5. července.

Veřejné i soukromé společnosti se budou moci ucházet o finance na vývoj projektů souvisejících s umělou inteligencí a technologií blockchain. Vládní fond bude mít počáteční rozpočet 45 milionů EUR nebo přibližně 46 milionů USD.

„Podporujeme investice společností do špičkových technologií, abychom je povzbudili k modernizaci svých výrobních systémů prostřednictvím modelů řízení, které jsou stále více propojené, efektivnější, bezpečnější a rychlejěí.“
řekl ministr pro hospodářský rozvoj Giancarlo Giorgetti.
„Cíl konkurenceschopnosti vyžaduje, aby výrobní průmysl neustále inovoval a využíval potenciál nových technologií.“
-dodal.

Nová vládní iniciativa vznikla možná díky prohlášení z prosince 2021, kterým se stanoví kritéria čerpání fondu, a dalšímu z června 2022, ve kterém ministerstvo upřesnilo podmínky podávání žádostí. Podle vyhlášky se o dotace budou moci ucházet všechny společnosti jakékoli velikosti za předpokladu, že prostředky budou vyčleněny na rozvoj internetu věcí, umělé inteligence či blockchainu v odvětvích jako průmysl a výroba, cestovní ruch, zdravotnictví, životní prostředí či logistika.

EU reguluje trh s kryptoměnami

Jako člen Evropské unie bude Itálie pravděpodobně zasažena nejnovější legislativou, na které se dohodl Evropský parlament, aby se emitenti kryptoměn a poskytovatelé služeb dostali do jednotného regulačního rámce.

Jaká je situace v oblasti digitálních měn v zemi?

Regulátor cenných papírů, Komise pro italské společnosti a burzy (Commissione Nazionale per le Società e la Borsa, CONSOB) již dříve varoval italské občany před možnými riziky investování do kryptoměn.

Další regulační orgán v Itálii, Organismo Agenti e Mediatori, je ve velké míře zodpovědný za udělování regulačních souhlasů poskytovatelům kryptoměnových služeb. V květnu dal úřad zelenou největší kryptoměnové burze na světě – Binance – k otevření pobočky v zemi.

zdroje: blockchain.news, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář