Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Trocha statistiky o NFT hrách 1Q a 2Q 2022

V Charlie Gaming jsme pro své čtenáře zpracovali kvartální report od DappRadar a našeho partnera Blockchain Game Alliance (BGA). Report jsme rozdělili do dvou částí. Jedna je více technická a druhá je o hrách.

Trocha statistiky o NFT hrách 1Q a 2Q 2022

V Charlie Gaming jsme pro své čtenáře zpracovali kvartální report od DappRadar a našeho partnera Blockchain Game Alliance (BGA). Report jsme rozdělili do dvou částí. Jedna je více technická a druhá je o hrách.

Herní dapps tvoří 52 % veškeré UAW aktivity

Počet aktivních peněženek ve 2Q klesal ve všech oborech. V gamingu o 7 %, v De-Fi o 17% a v NFT o 24 %. Porovnáme-li 2Q 2022 s 2Q z minulého roku, tak se počet aktivních peněženek v NFT hrách zvýšil o 232 %. Zároveň NFT hry tvořili 52 % aktivních peněženek.

Ukazuje se tak, že se NFT hrám daří. Především pak na menších a levnějších blockchainech, jako je Wax, Hive a Solana.

Významnou ztrátu uživatelů zažil Binance Smart Chain. Wax zaznamenal aktivitu takřka 400 000 aktivních peněženek hrajících NFT hry. To je 14 % nárůst proti minulému čtvrtletí. Hive jako druhý největší NFT herní blockchain zaznamenal 284 000 aktivních peněženek registrovaných v NFT hrách. To je pokles o 16 % proti minulému čtvrtletí.

UAW – Unique Active Wallets (aktivní peněženky) 

Propadem ceny BNB, ETH a MATIC se zlevnilo hodně herních NFT. To zapříčinilo zvýšení jejich prodeje.

– Objem obchodů s NFT v 2Q klesl o 82% a zároveň počet prodejů klesl o 51%.

– YoY objem obchodů s NFT klesl o 75% a zároveň počet prodejů vzrostl o 19%.

Metaverse tokeny prudce klesají, zatímco pozemky se vyprodávají

Komunity zůstávají aktivní i přes snížení cen metaverse tokenů. Růst objemu obchodů metaverse tokenů tak naznačuje, že zapojení do virtuálních světů není závislé na jejich ziskovosti. Metaverse tokeny zažily prudký a výrazný pokles. Přesto jejich objem obchodů zažil poměrně kvalitní růst.

Objem obchodu ve 2Q u:

– Metaverse tokenů vzrostl o 97%.

– ETH vzrostl o 102%.

– MATIC poklesl o 26%.

Investice do GameFi za 2Q dosáhly $2,5 mld.

Ve 2Q dosáhly investice do oboru stejné částky jako v 1Q a to $2,5 mld. A to i přesto, že investování se od června začalo zpomalovat. Předpověď celkových investic pro letošní rok se proto zvýšila na $12 mld., to je o 20% vyšší předpověď, než v minulém čtvrtletí.

Pokračování GameFi oboru

Výhled podle reportu zůstává růstový, nicméně se začaly projevovat první trhliny v GameFi odvětví a mnoho špičkových NFT her začalo koncem června vykazovat slabost. Pro někoho to může být příležitost bít na poplach, pro jiné má toto jasné faktory, které to mohou snadno vysvětlit.

Za prvé, letošní červen byl nejtvrdším měsícem, pokud jde o makroekonomická data. Sazby FED se zvýšily a inflace dosáhla vrcholu na úrovně, které nebyly zaznamenány od 70. let. Navíc krypto trhy reagují ostřeji na ekonomické události. I přesto investice stále proudí stejným tempem jako v předchozím čtvrtletí. Navíc o prázdninách hry nehraje tolik lidí.

Za další růstový signál lze považovat přechod vývojářů z Blizzard, Bungie a Activision do oboru NFT her. Tento jev usnadní přijetí NFT her a zajistí jejich kvalitu.

Nedávný průzkum společnosti Mastercard ukazuje, že 47% z 35 000 účastníků vyjádřilo pozitivní názory na NFT a kryptoprůmysl. A podle nedávného hodnocení od Citi bank má metaverse v příštích osmi letech vyrůst na $13 bilionů.

zdroj: medium.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář