Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Bývalý šéf Google chválil bitcoin již v roce 2014

Objevilo se staré video Erica Schmidta, bývalého šéfa Google, ve kterém nazývá bitcoin jedinečným. Mluví o technologii, nikoli o potenciálu bitcoinu jako měny.

Bývalý šéf Google chválil bitcoin již v roce 2014

Objevilo se staré video Erica Schmidta, bývalého šéfa Google, ve kterém nazývá bitcoin jedinečným. Mluví o technologii, nikoli o potenciálu bitcoinu jako měny.

Bitcoinová technologie

Video je z roku 2014 a ukazuje vystoupení v muzeu počítačové historie v témže roce. Schmidt říká, že technologie bitcoinů je důležitá, ale nezmiňuje, že bitcoin se bude používat jako měna.

Mnoho nových podniků se bude spoléhat na bitcoiny

Uvedl, že technologické nastavení bitcoinu by v budoucnu vytvořilo mnoho nových podniků. V tomto směru je Schmidt vizionář. Tehdy neexistovalo žádné akceptování bitcoinu, s výjimkou malé skupiny šťastlivců.

V té době se mu moc nelíbil peněžní dopad, který by bitcoin mohl mít na ekonomiku. Avšak skutečnost, že takové slavné jméno mluvilo o bitcoinu v roce 2014, je něco mimořádného.

Bitcoin je důležitý pro kryptografii

Dá se dokonce tvrdit, že jeho postoj lze považovat za velkou podporu pro vyhlídky aktiva.

Schmidt řekl:

„Bitcoin je pozoruhodný krypto úspěch. Schopnost vytvořit něco, co není replikovatelné v digitálním světě, má velkou hodnotu. Bitcoinová architektura, doslova schopnost mít tyto knihy, které nelze replikovat, je úžasný pokrok. Spousta lidí si na tom postaví byznys.“

Schmidt se rozhodl jít cestou Webu 3.0

V dubnu letošního roku měl Schmidt rozhovor pro CNBC a zdá se, že se držel svého postoje, že technologie bitcoin je mimořádně zajímavá. Nemluví o kryptoměnách, ale zajímají ho zejména pojmy jako Web 3.0 :

„Nový internetový model, kde můžete spravovat svou identitu jako jednotlivec, a kde nemáte centralizovaného manažera, je velmi výkonný. Je velmi svůdný a velmi decentralizovaný.“

Miliardář a bývalý technický poradce Alphabetu potvrdil, že jeho zájem o Web 3.0 se točí kolem tokenomiky, systému ovlivňujícího specifické vlastnosti nabídky a poptávky digitálních měn.

Schmidt a kryptoměnový průmysl

Schmidt sám vlastní kryptoměny. Prozradil, že investoval malé množství peněz do digitálních aktiv. Konkrétní mince však nezmínil.

Během let se stále více angažoval v kryptoměnovém průmyslu. Od roku 2021 je Schmidt strategickým poradcem kryptoměnové společnosti Chainlink. Je také spoluautorem knihy „The Age of AI“, ve které vyzdvihuje budoucnost technologického sektoru.

Schmidt nepovažuje veškerý vývoj v odvětví kryptoměn za stejně důležitý. Kritizuje například stávající blockchainy a poznamenal, že většina se zaměřuje na zajištění toho, aby nebyly napadeny. Podle něj je to ztráta času.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář