Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Invesco Metaverse bude investovat do společností z metaverza

Fond Invesco Metaverse, který dříve plánoval vytvoření krypto ETF, bude investovat do amerických, evropských a asijských společností podporujících světový rozvoj i rozvoj technologií virtuální reality.

Invesco Metaverse bude investovat do metaverse trhu

Fond Invesco Metaverse bude investovat do Amerických, Evropských a Asijských společností, které podporují rozvoj světa a technologií virtuální reality. Dříve Invesco plánovalo vytvoření krypto ETF.

Invesco Metaverse

Americká investiční správcovská společnost Invesco nyní spouští fond specializovaný na metaverzum. Jedná se o investice do velkých, středních i malých společností, které se orientují na technologie virtuální reality.

Fond Invesco Metaverse se zaměří na několik strategických oblastí včetně operačních a výpočetních systémů nové generace, na pohlcující platformy vyvinuté společně s umělou inteligencí a na hardware a zařízení, která poskytují přístup k metaverzu. Tony Roberts, manažer fondu, ve svém komentáři předpovídá, že do roku 2030 by virtuální a rozšířená realita mohla přinést globální ekonomice 1,6 bilionu dolarů.

„Zábavné aplikace metaverza jsou čím dál více přijímány a vzájemná konektivita, kterou metaverse umožňuje, pravděpodobně změní různá odvětví - zdravotnictví, logistiku, vzdělávání i sport. Pokusíme se těchto příležitostí využít prostřednictvím vysoce selektivního přístupu zohledňujícího ocenění jednotlivých společností,“ dodává.

Alexander Millar, vedoucí distribuce Invesco, řekl, že se tento investiční gigant vždy snaží poskytnout svým zákazníkům nejlepší řešení své třídy a že metaverse je zcela jistě jedna z těchto investičních možností.

„Náš zkušený asijský tým a rozvíjející se trhy mají jedinečně dobrou pozici pro výběr leaderů tohoto nově vznikajícího globálního trendu prostřednictvím jejich disciplinovaného a solidního základního přístupu,“ shrnul.

Úsilí společnosti s ETF

Minulý rok chtěla společnost Invesco, která v současnosti spravuje aktiva v hodnotě více než 1,6 bilionu dolarů, vytvořit dvě ETF zaměřené na kryptoměny: Invesco Galaxy Crypto Economy ETF a Invesco Galaxy Blockchain Economy ETF.

Koncem roku 2021 však společnost odstoupila od svých plánů a obvinila SEC z neadekvátního přístupu k trhu digitálních aktiv. Anna Paglia, globální šéfka ETF a indexovaných strategií v Invesco, mimo jiné uvedla, že takový produkt by byl pro investory příliš nákladný.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář