Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Co je Bloktopia (BLOK), a jak funguje?

Bloktopia je mrakodrap složený z 21 levelů, který poskytuje komunitě Bloktopianů zážitky ve virtuální realitě (VR).

Co je Bloktopia, a jak funguje?

Bloktopia je mrakodrap složený z 21 levelů, který poskytuje komunitě Bloktopianů zážitky ve virtuální realitě (VR).

Bloktopia je mrakodrap složený z 21 levelů, který poskytuje komunitě Bloktopianů zážitky ve virtuální realitě (VR). Metaverse je významným pojmem ve světě kryptoměn, technologií, ale i v oblasti umění a her. Tento termín uvedl na počátku 90. let 20. století americký spisovatel Neal Stephenson ve svém díle Snow Crash. V tomto románu popisuje virtuální svět ve fiktivní budoucnosti, kde uživatelé s brýlemi pro virtuální realitu obývají trojrozměrné 3D avatary, nakupují a prodávají virtuální nemovitosti.

Stručně řečeno, koncept metaverza označuje trvalý simulovaný online digitální vesmír, který kombinuje několik technologických prvků, jako je VR, rozšířená realita (AR), smíšená realita (MR) a blockchain, spolu s koncepty sociálních médií.

Decentralizovaná metaverza jsou v podstatě budoucí verzí internetu, která napodobují skutečný svět. V metaverzech mohou uživatelé pracovat nebo nakupovat, hrát hry, setkávat se a vykonávat online většinu činností, které dělají v každodenním životě.

Obsah

Co je Bloktopia?

Bloktopia je metaverzní projekt, který si klade za cíl být vzdělávacím a zábavním centrem. Bloktopia je postavena na síti Polygon a poháněna multiplatformním herním enginem Unity. Tuto technologii využívá k vytváření ohromujících vizualizací.

Bloktopia je navržena jako decentralizovaný VR mrakodrap složený z 21 pater. Číslo 21 nebylo vybráno náhodou. Toto číslo značí maximální zásobu bitcoinů, tedy 21 milionů.

High-tech technologie VR a AR v mrakodrapu Bloktopia vytvářejí decentralizované prostředí pro budoucí podnikatele, investory, hráče a vývojáře. Ekonomika Bloktopia je založena na NFT tokenech, které umožňují uživatelům vlastnit a rozvíjet pozemky jako virtuální nemovitosti, a také vytvářejí výdělečné příležitosti pro návštěvníky.

Bloktopia je jako obří nákupní centrum, kde vedle obchodů existují i další typy aktivit, v nichž blockchainové a NFT projekty, burzy, influenceři a značky, prezentují své produkty. Shrneme-li to, Bloktopia slouží ke vzdělávání, výdělku, hraní her, kreativitě a společenskému zážitku ve VR.

Za projektem Bloktopia stojí zkušený tým, který působí v technologickém, kryptografickém a filmovém prostoru již desítky let. Za tímto projektem stojí generální ředitel Ross Tavakoli, spoluzakladatel a marketingový ředitel Paddy Carrol a technologický ředitel Simon Benson.

Jak Bloktopia (BLOK) funguje?

Uživatelé Bloktopie se mohou zapojit do pohlcujícího prostředí podle čtyř základních pilířů: učit se, vydělávat, hrát a tvořit. Aby se uživatelé mohli zapojit do hry Bloktopia, musí si nejprve vytvořit avatary. Poté, co si uživatelé vytvoří své avatary, vstoupí do první úrovně, která je prvotřídním komerčním prostorem. Zde mohou získat informace o cenách kryptoměn, kontaktovat podporu, využívat navigační prostor, helpdesk, prohlédnout si program akcí a přehled všech událostí. Uživatelé první úrovně se také mohou účastnit událostí prostřednictvím registrace.

První patro v podstatě představuje přehled o dění v metaverzu a je oblastí pro krypto influencery. Bloktopia nabízí i reklamní tabule. V tomto patře se nachází 21 velkých a 84 malých tabulí, které jsou považovány za vynikající reklamní příležitosti.

V šestém patře uživatelé najdou Auditorium. Na tomto místě se konají strhující a interaktivní video prezentace krypto influencerů a tvoří součást klíčových událostí. Některé kryptografické přednášky a prezentace jsou dále propagovány a uživatelé za jejich návštěvu získávají odměny.

Dalším prostorem je Penthouse a herní sekce. Toto patro je vytvořeno pro zlepšení nálady Bloktopianů. Bloktopianové si v něm mohou zahrát poker nebo některé hazardní hry pro více hráčů. Kromě zábavy je jednou z dalších výhod možnost vyhrát i tokeny.

Bloktopianové si navíc mohou odemknout i několik zdrojů pasivního i aktivního příjmu, a také sázky. Jednou z možností monetizace je možnost nákupu bloků nemovitostí ve formě NFT, které lze později pronajmout reklamním subjektům nebo využít k pořádání Bloktopianských událostí.

Tokenomika

Token služby Bloktopia se jmenuje BLOK. Jedná se o užitkový token, s nímž mohou uživatelé přistupovat k exkluzivním událostem a nakupovat věci v rámci metaverza Bloktopia. BLOK je nutný zejména k nákupu avatarů nebo pronájmu virtuálních nemovitostí v rámci Bloktopie, díky čemuž jsou tyto tokeny cenné a nezbytné pro fungování ekosystému. Slouží například k vylepšování nemovitostí nebo k nákupu předmětů v rámci tržiště Bloktopia.

BLOK je token ERC-20, který je postaven na síti Polygon. Byl spuštěn v říjnu 2021, a jeho celkové množství činí 200 miliard. Všechny tokeny z počátečních nákupů nemovitostí jsou veřejně páleny. Tokeny lze nakupovat a prodávat prostřednictvím decentralizovaných burz například na burzách OKEx, KuCoin, Gate.io nebo QuickSwap.

NFT lze koupit prostřednictvím kryptografických tokenů BLOK: NFT REBLOK, který umožní nákup nebo pronájem virtuálních nemovitostí. NFT ADBLOK, který umožní nákup nebo pronájem reklamního prostoru v metaverzu, a NFT BLOKG pro správu, který je základní silou decentralizované autonomní organizace (DAO) Bloktopia.

Jaká je budoucnost služby Bloktopia?

Metaverse Bloktopia je vznikající projekt, který již upoutal pozornost kryptografické komunity díky svému potenciálu stát se převratným centrem informací, zábavy a vzdělávání. Bloktopia si klade za cíl být silným konkurentem na globálních trzích VR a AR a her, které postupně přecházejí na novou generaci herních technologií.

Významné projekty jako jsou Decentraland a TheSandbox, již komunitě ukázaly, co mohou přinést. Proč tedy investovat do společnosti Bloktopia? Originální myšlenka a rozsah nových technologií, které Bloktopia uplatňuje, jsou bezpochyby působivé. Při investování do jakéhokoli projektu však vždy zvažte rizika spolu s přínosy.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář