Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Phil Spencer, šéf Xboxu, vidí potenciál NFT v počítačových hrách

Phil Spencer, šéf Xboxu, v rozhovoru pro Bloomberg řekl, že vidí potenciál trhu NFT.

Šéf Xboxu vidí potenciál NFT v počítačových hrách

Phil Spencer, šéf Xboxu, v rozhovoru pro Bloomberg řekl, že vidí potenciál trhu NFT.

Phil Spencer je fascinován NFT

Spencer sleduje určitý trend, který je na herním trhu patrný již delší dobu. Mluví o inscenacích typu play-2-earn. Tento model se již dlouho používá ve hrách MMO.

Zajímavé je, že studio Mojang, které vlastní Microsoft, uvedlo, že je proti implementaci NFT do Minecraftu. Šéf oddělení Xbox nyní zdůraznil, že společnost se nechce podílet na „vykořisťování“ hráčů. Navzdory těmto slovům Spencer dodal, že vidí potenciál samotné technologie.

„Zdá se mi, že když se objeví nová technologie, její nejlepší možné využití není od začátku samozřejmé. Pokud hráči najdou férové využití, lze s tím dělat spoustu zajímavých věcí.“ – poznamenal

Jiní také vidí potenciál NFT

Spencer takový názor nezastává sám. Reggie Fils-Aime, bývalý ředitel Nintendo of America, nedávno řekl, že potenciál NFT ještě musí být zcela objeven. Dle jeho názoru se dnes tento trh spojuje s „podvody a podvodníky“, kteří využívají nevědomost lidí.

Podobného názoru je i šéf studia Gunzilla Vlag Korolev.

„Pokud za něco platíte ve hrách zadarmo, není to vaše. Nemáte nic a nemůžete nic vlastnit. Chcete-li ověřit tyto informace, můžete si přečíst smlouvu EULA kterékoli hry. Například, pokud jste dostali ban, může vám být odebrán jakýkoli předmět ve hře, i když šlo o nespravedlivý nebo náhodný zákaz. Když přestanete hrát jakoukoli free-2-play hru, zmizí i peníze, které jste vložili. Znovu objevujeme systém, dáváme sílu zpět do rukou hráčů a využíváme k tomu technologii blockchain. Díky OTG a GunZ vytváříme vesmír, který nastaví nový standard pro toto odvětví.“ – řekl v souvislosti s používáním blockchainu ve výrobě své společnosti.

Na druhé straně Nicolas Pouard, viceprezident Ubisoft Strategic Innovations Lab, v rozhovoru pro Finder zdůraznil, že hráči ještě nerozumí myšlence NFT.

„Myslím si, že hráči nevidí, co jim digitální trh může přinést. Zatím si hráči vzhledem k současné situaci a kontextu NFT opravdu myslí, že NFT ničí planetu a je jen spekulativním nástrojem. Ale to, co vidíme jako první, tohle je náš cíl. Umožňuje hráčům prodávat své předměty, když se nudí nebo dohrají samotnou hru. Takže je to opravdu pro ně. Je to opravdu prospěšné. Ale oni tomu ještě nerozumí,“ – řekl.

zdroj: bloomberg.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář