Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Oblíbená značka obuvi vydělala 185 milionů dolarů z prodeje NFT

Obuvnický gigant Nike (NYSE: NKE) dosud vydělal ohromujících 185 milionů dolarů prodejem svých Non-fungible tokenů(NFT). Ukázalo se, že NFT, jsou pro podobné značky a pro podniky zaměřené na spotřebitele zajímavým zdrojem příjmů.

Firma Nike vydělala 185 milionů dolarů z prodeje NFT

Obuvnický gigant Nike (NYSE: NKE) dosud vydělal ohromujících 185 milionů dolarů prodejem svých Non-fungible tokenů(NFT). Ukázalo se, že NFT, jsou pro podobné značky a pro podniky zaměřené na spotřebitele zajímavým zdrojem příjmů.

V souvislosti s velkým loňským boomem na trhu NFT se některé z nejvýznamnějších značek do tohoto sektoru rychle zapojily. Tyto společnosti také chápou NFT jako velkou příležitost pro hlubší spojení se zákazníky. NFT založené na blockchainu je navíc dobrý nástroj k zabránění duplicity na trhu.

 

Nejen Nike, ale i další populární značky, jako například Dolce & Gabbana (D & G), Gucci, Tiffany a Adidas, zaznamenaly s prodejem svých NFT nový zdroj příjmů. Zdá se však, že Nike je na vrcholu žebříčku.

 

Kromě NFT podniká Nike také některá další odvážná opatření. Společnost například kombinuje virtuální zážitky se svými ikonickými právy na značku, aby tím podpořila prodej NFT. Mimo to také v prosinci r. 2021 zrychlila svou Web 3.0 strategii akvizicí NFT startupu RFTKT.

Prodeje Nike NFT v číslech

Podle dat od společnosti Dune Analytics, nashromáždila společnost Nike sekundárním obchodováním se svými NFT celkový objem transakcí v hodnotě 1,3 miliardy dolarů. Z primárního prodeje NFT vygenerovala 93 milionů dolarů a dalších 92 milionů ve formě licenčních poplatků.

CloneX, jedna z nejvýnosnějších kolekcí Nike, generuje příjmy z licenčních poplatků ve výši 40 milionů dolarů. Druhá nejvýnosnější NFT kolekce je Nike MNLTH s motivem tenisek. Ta generovala příjmy ve výši 25 milionů dolarů.

Dalšími úspěšnými kolekcemi Nike NFT, které generují příjmy z licenčních poplatků ve výši nejméně 1 milion dolarů, jsou Mint Vial, Skin Vail, CryptoKick a další.

Ukazuje se, že akvizice Nike s RTFKT, tvůrcem kolekce CloneX NFT, je pro společnost opravdu skvělá. Tato NFT firma stojí za většinou kolekcí Nike NFT, jako jsou například MNLTH, MNLTH2, Mint Vial.

Hodnota NFT transakcí společnosti Nike dosáhla vrcholu v dubnu 2022 na 12,776 ETH. Nedávná korekce trhu ve 2. čtvrtletí 2022 však ovlivnila hodnotu NFT transakcí, a ta klesla na 6,362 ETH.

zdroj: coingape.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář