Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Sloučení stablecoinů na Binance

Rozhodnutí Binance o sloučení stablecoinů vyvolává různé názory.

Sloučení stablecoinů na Binance

Rozhodnutí Binance o sloučení stablecoinů vyvolává různé názory.

Burza Binance se rozhodla sloučit stablecoiny do vlastního tokenu Binance USD (BUSD). Dne 29. září 2022 budou stablecoiny USDC, USDP a TUSD sloučeny do stablecoinu Binance USD. Aktiva uživatelů na mincích USDC, USDP a TUSD budou automaticky převedena na BUSD.

Sjednocení nebude mít vliv na výběry těchto tří výše zmíněných stablecoinů a zákazníci si budou moci své prostředky bez problémů vybrat.

Tyto stablecoiny mají při převodu mezi sebou menší kurzový rozdíl. Binance však oznámila, že aktiva mohou být před sloučením ručně převedena uživateli ve stejném poměru. Manuální konverzi budou moci zákazníci provádět od 26. září do 29. září, poté bude sloučení provedeno automaticky.

Binance vysvětluje sloučení jako rozhodnutí vytvořit větší likviditu a mezní efektivitu kapitálu pro zákazníky. Binance nicméně nenutí zákazníky používat BUSD, ale umožní uživatelům nadále vybírat USDC, USDP nebo TUSD ve stejném poměru 1:1.

Mluvčí Binance vysvětlil společnosti Blockworks, že uživatelé budou tímto sloučením chráněni, protože BUSD je plně kryt hotovostí, stejně jako je zálohován a regulován Newyorským Státním Ministerstvem Finančních Služeb (NYDFS), a to z něj činí bezpečnější aktivum pro držení úspor.

BUSD spravuje společnost Paxos. Jedná se o regulovanou platformu blockchainové infrastruktury, která řídí konverze dolarů, platby aktiv a afirmace.

Společnost Binance se nijak nevyjádřila k tomu, proč stablecoin USDT není zahrnut do sloučení výše uvedených stablecoinů, stejně jako se odmítla vyjádřit k otázce aktuální výše částky USDC držené na jejich platformě.

Konkurent Binance, bahamská kryptoměnová burza FTX, na druhé straně podobně sdružuje aktiva USDC, TUSD, USDP a BUSD zákazníků pod souhrnným názvem „USD“, ale zůstatky USDT drží odděleně.

USDC je založena a spravována společností Circle, která se zabývá technologiemi peer-2-peer plateb, a jejíž tržní hodnota činí 52 miliard dolarů. Konkurenční Tether má hodnotu 67,5 miliardy dolarů. Podle společnosti Blockworks je tak USDC druhým nejsilnějším stablecoinem na trhu.

Za nimi následuje BUSD s tržní kapitalizací 19,4 miliardy dolarů, a to je velký rozdíl.

 

Oznámení společnosti Binance o sloučení stablecoinů do vlastního tokenu BUSD se na Twitteru setkalo se skepticismem  ze strany uživatelů, kteří jsou zkušení v oblasti kryptoměn.

 

Toto rozhodnutí vyvolalo v myslích některých lidí otázky, protože nejkonkurenceschopnější stablecoiny budou sloučeny pod jeden stablecoin. Jeden z uživatelů na Twitteru toto rozhodnutí označil za „kryptomonopol 101“.

 

Také mluvčí společnosti Circle sdělil společnosti Blockworks, že ačkoli toto plánované sloučení bude mít přínos pro využití a likviditu USD, může způsobit problémy na celkovém chodu trhu. Jeremy Allaire, generální ředitel společnosti Circle Financial, považuje toto rozhodnutí za nadějné.

 

Jeremy Allaire prohlásil, že stojí za rozhodnutím Binance a věří, že sloučení vytvoří přesun likvidity z Tetheru na BUSD i USDC. Uvedl, že afilace aktiv je dobrá věc a zmínil FTX a Coinbase, protože tyto společnosti na svých platformách aplikují stejný systém.

 

Allaire také prohlásil, že Binance jako obchodní platforma nebude činit jednostranná rozhodnutí, která by poškozovala majetek zákazníků, protože by to na regulovaném trhu nefungovalo dobře. Rozhodnutí Binance vysvětlil jako pokus o skládání dolarové likvidity pomocí stablecoinů, které se rovnají hotovosti. Dodal také, že nevěří, že USDT bude do sloučení zahrnut právě teď, protože by to bylo příliš problematické a Tether není ekvivalentem hotovosti.

 

Stejně jako Jeremy Allaire, regulované blockchain infrastruktury platformy Paxos a TrueUSD stablecoin také hovořili o sloučení stablecoinů.

 

Emitent TUSD TrueUSD na Twitteru informoval o sloučení a uvedl, že podpoří rozhodnutí Binance a jejich spolupráce bude pokračovat jako doposud. Na oficiálním twitterovém účtu společnosti bylo uvedeno, že Binance bude pokračovat ve vkladech a výběrech TUSD na své burze při zachování všech standardů.

 

Také emitent USDP Paxos podpořil rozhodnutí o sloučení počtu stablecoinů a uvedl, že věří, že se tím zvýší bezpečnost zákazníků, protože BUSD je kryta hotovostí a regulována NYDFS, a to z ní činí bezpečnější aktivum pro uchovávání úspor.

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář