Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Rozpory v Kanadě ohledně kryptoměn

Vysoká inflace se nevyhnula ani Kanadě stejně jako USA a většině evropských států. Inflace v této zemi dosáhla nejvyšších hodnot za posledních 40 let. Zatímco inflace prudce rostla, cena bitcoinu se současně propadala.

Rozpory v Kanadě ohledně kryptoměn

Vysoká inflace se nevyhnula ani Kanadě stejně jako USA a většině evropských států. Inflace v této zemi dosáhla nejvyšších hodnot za posledních 40 let. Zatímco inflace prudce rostla, cena bitcoinu se současně propadala.

Kanadský politik Pierre Pollievere je známý svým přístupem ke kryptoměnám a slibem, že z Kanady udělá podle vlastních slov „hlavní středisko blockchainového světa“.

Pollievere zdůrazňuje důležitost vytváření nových pracovních příležitostí v oblasti Webu 3.0 a domnívá se, že vláda, opět jeho slovy, „ničí kanadský dolar“. Navrhuje kanadským občanům, aby se přiklonili k digitálním aktivům, jako jsou například kryptoměny.

Pierre Pollievere byl nově zvolen do čela Konzervativní strany v Kanadě, tedy za opozici vůči Liberální straně a jejímu představiteli Justinu Trudeauovi. Pollievere získal 68,15 % hlasů a způsobil to, že si všichni přejí mít takové vůdce konzervativců, kteří podporují Web 3.0.

(„V průběhu let jsme se snažili spolupracovat se všemi poslanci a budeme v tom pokračovat. Budeme však také upozorňovat na pochybné a bezohledné ekonomické nápady – protože Kanaďané si zaslouží zodpovědné vedení.“)


V návaznosti na vyjádření Pierra Pollievera zveřejnil Justin Trudeau tweet a napsal:

„Budeme také upozorňovat na pochybné a bezohledné ekonomické nápady. Vykládat lidem, že se mohou vzdát inflace investováním do kryptoměn, není zodpovědné vedení."

Později své vyjádření zopakoval v televizním pořadu a ještě jej doplnil. Trudeau obvinil představitele protistrany z nezodpovědnosti za to, že nabádá občany, aby investovali do nestabilních měn.

(„Tvrdit občanům, že se mohou vzdát inflace investováním do kryptoměn, nelze považovat za zodpovědné vedení. Stejně tak jako bojovat proti život zachraňujícím vakcínám není zodpovědné vedení. Stavět se proti pandemické podpoře, která zachránila lidem pracovní místa a pomohla rodinám, není odpovědné vedení.“)

Připomeňme si konvoj svobody a jeho dopady

Poté, co konvoj řidičů kamionů, kteří si dali název Freedom Convoy, vjel do oblasti Ottawy na protest proti povinnému očkování a nouzovému stavu ohledně Covidu, vyhlásila kanadská vláda výjimečný stav.

Nejenže vláda v čele s Trudeauem pokračovala v platnosti zákona o výjimečném stavu, ale také nařídila zmrazení finančních prostředků „konvoje svobody“, to vyústilo v další příkaz ke zmrazení prostředků na více než 100 kryptoměnových adresách.

Kromě toho kanadská federální policie vyžadovala, aby kryptoměnové burzy zmrazily peněženky protestujících.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář