Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

McDonald's ve Švýcarsku akceptuje bitcoiny

Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s začal přijímat platby v bitcoinech ve švýcarském městě Lugano. Video s objednávkou jídla přes elektronický kiosek McDonald’s a následnou platbou kryptoměnou přes mobilní aplikaci zveřejnil Bitcoin Magazine.

McDonald's ve Švýcarsku akceptuje bitcoiny

Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s začal přijímat platby v bitcoinech ve švýcarském městě Lugano. Video s objednávkou jídla přes elektronický kiosek McDonald’s a následnou platbou kryptoměnou přes mobilní aplikaci zveřejnil Bitcoin Magazine.

Na terminálu se kromě symbolu Bitcoinu nachází také logo Stabelcoin Tether (USDT).

V březnu představitelé Lugana oznámili, že ve městě učiní digitální zlato, USDT a městský token LVGA, „de facto“ zákonným platidlem. Oznámení učinili během konference Plan B se starostou Michele Volettim a CTO Tether – Paolem Ardoinem.

Rozhodnutí padlo po společné iniciativě transformovat Lugano na „Evropské hlavní město Bitcoinu“, které strany oznámily v únoru.

V rámci spolupráce na vývoji blockchain hubu společnost Tether uvedla, že vyčlení nejméně 100 milionů CHF (~ 107 milionů USD) do speciálního fondu. Místní vláda vyčlenila pro tento účel 3 miliony CHF (~ 3,21 milionu USD).

Kromě financování lokálních blockchainových start-upů jsou prostředky určené na podporu obchodní integrace plánovacích nástrojů do každodenního provozu.

Pobočky McDonald’s v Salvádoru začaly přijímat bitcoin jako prostředek platby v září 2021 – po nabytí platnosti zákona legalizujícího původní kryptoměnu v této zemi.

Další krypto plány společnosti McDonald's

Platba kryptoměnami není jediným úsilím společnosti McDonald’s. Začátkem letošního roku ikonická síť restaurací rychlého občerstvení naznačila, že chce vstoupit i do metaverza. Podle právníka v oblasti ochranných známek a zakladatele duševního vlastnictví Gerben – Joshe Gerbena, společnost podala deset přihlášek ochranné známky pro svůj virtuální prostor.

Žádosti podané 4. února poukazují na plány na „virtuální restauraci nabízející skutečné a virtuální zboží“. McDonald’s by také rád provozoval „virtuální donášku do domu“. Kromě toho bude restaurace poskytovat ke stažení mediální soubory, jako jsou umělecká díla, zvukové soubory, videa a nezaměnitelné tokeny (NFT) .

Kromě toho by McDonald’s rád zahrnul svou síť kaváren McCafe do svých plánů s metaverzem. Značka by nabízela zábavné služby jako živé a virtuální online koncerty a jiné virtuální akce.

Řetězec restaurací také dříve zveřejnil NFT. „Kubik Big Mac Cube“ představil McDonald’s v Číně na oslavu 31 let na kontinentálním trhu. Kromě tří desetiletí v Číně znamenalo NFT otevření nového ústředí v Šanghaji.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář