Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Salvador se vrací na trh s kryptoměnami

Zdá se, že první země na světě, která uznala BTC za zákonné platidlo – Salvador – nezměnila svou investiční strategii. Prezident Nayib Bukele na Twitteru oznámil, že jeho vláda obnoví nákupy kryptoměn.

Salvador se vrací na trh s kryptoměnami

Zdá se, že první země na světě, která uznala BTC za zákonné platidlo – Salvador – nezměnila svou investiční strategii. Prezident Nayib Bukele na Twitteru oznámil, že jeho vláda obnoví nákupy kryptoměn.

Nayib Bukele jde nakupovat

I když byl rok 2022 pro trh s kryptoměnami náročný, protože mnohé vnitřní a vnější faktory nadále tlačí ceny na dolů, zdá se, že El Salvador je odhodlán pokračovat ve své strategii investování do BTC.

Orgány země začnou nakupovat jeden bitcoin denně, řekl.

Dosud tato malá středoamerická země nahromadila až 2381 BTC. Vzhledem k tomu, jak se cena bitcoinu vyvinula za poslední rok, je Salvador, alespoň na papíře, v této investici značně v mínusu.

Nedávno se dokonce říkalo, že Salvador drží své BTC na zkolabované kryptoměnové burze FTX. Nebyla to ovšem pravda. Samotný Bukele tyto zprávy popřel.

Zajímavé je, že nové rozhodnutí prezidenta a jeho spolupracovníků rychle převzal Justin Sun z Tronu, který informoval, že jeho společnost se ubírá stejným směrem:

Dnes stojí 1 BTC kolem 16 500 USD. To znamená cenový skok o cca 1% za týden.

Bitcoinová ambasáda

Salvádor se výrazně podílí na propagaci bitcoinů, nedávno zřídil bitcoinovou ambasádu ve Švýcarsku.

„Moji salvádorští kolegové a já jsme velmi nadšeni ze slibu, který nám bitcoin dává, a těším se na to, jak tato iniciativa pomůže zlepšit přístup k ekonomické bezpečnosti a ekonomické svobodě pro všechny,“ řekla velvyslankyně Salvádoru v USA Milena Mayorgaová.

Samotného Bukeleho kritizovali jeho odpůrci za jeho pro-bitcoinovou politiku. Jak ale tvrdí, argumenty kritiků nedávají smysl.

„Salvador je centrem adopce bitcoinů a tím i ekonomické svobody, finanční suverenity, odporu vůči cenzuře a nezkonfiskovatelnému bohatství.“

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář