Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Chystané změny ve hře Town Star

Town Star přichází s nástrojem proti cheatování i pálením tokenů TOWN.

Chystané změny ve hře Town Star

Town Star přichází s nástrojem proti cheatování i pálením tokenů TOWN.

1) Ledger of Truth

Tento anti-cheat nástroj je pro hru Town Star klíčový. Je popisován jako kolosální prvek, bez kterého se hra nevrátí k P&E monetizaci. Cheateři totiž zneužili monetizaci herních itemů (NFT-1155) a začali mintovat TOWN tokeny v násobně větším množství, než bylo plánováno. Způsobili tak kolaps Town Star tokenomiky.

Od srpna vývojáři testují Ledger of Truth. V některých případech se stalo, že odstranil hráče, kteří používali vlastní skripty. Nemusí se jednat nutně o cheatery. Často se jednalo o lidi, kteří měli skripty např. na vylepšený frontend. Proto se tým rozhodl co nejdříve zveřejnit pravidla, které pomohou hráčům se skripty a předejít tak problémům.

2) Balanční měny

V roce 2022 je v GameFi trend mít k tokenu i balanční měnu. Došli k tomu i ekonomové v Gala Games. Proto k původnímu tokenu TOWN ještě přidají databázovou měnu, kterou prozatím nazývají GEMS. GEMS bude mít neomezenou zásobou a bude sloužit k získávání Play-&-Earn odměn a herním nákupům.

Token TOWN bude mít vnitřní hodnotu, jelikož jej bude možné směnit za tokeny GEMS. Pro Play-&-Earn investory tak bude možné se skrze TOWN dostat k poptávce od hráčů.

Pokud bude získávání odměn podobné jako ve Spider Tanks, vydané také společností Gala Games, tak si hráči budou moci vybrat mezi odměnami v tokenech TOWN a v GEMS.

3) Odměny a Burn-&-Play

Vývojáři začali mluvit o novém konceptu na pálení tokenů TOWN, který nazývají Burn-2-Play. Pálení TOWN má tak probíhat za in-game platby a nakupování NFT. Právě pálením tokenů se umožní, aby část spálených tokenů byla vymintována, jako odměna hráčům. Bude tak možné odměnit NFT hráče a provozovatele nodů, v podobě TOWN a přitom nezvyšovat celkovou zásobu. TOWN se tak později stane dokonce deflačním tokenem.

4) Play-&-Earn NFT

Každé P&E NFT je jednotlivě podrobeno úvaze o jeho zabudování do Town Star 4ever a jeho tokenomiky. Tento úkol je velice náročný, jelikož jej musí vymyslet tak, aby nezvýhodňoval držitele NFT nebo aby to alespoň bylo v přijatelných mezích.

Na začátku 4Q 2022, tak vývojáři došli k závěru, že spálí všech 58 520 neprodaných NFT. Přitom 2,5% z tohoto množství připadlo náhodné distribuci pro Founders Node provozovatele. Příjemný dárek komunitě. Avšak ne každý něco dostal. Jednalo se o 1 463 NFT rozdělených mezi přibližně 35 000 provozovatelů nodů.

5) Whitepaper

Od začátku 4Q ekonomický tým konzultuje s vývojáři tvorbu whitepaperu. Je zřejmé, že tokenomika bude velice podobná jako ve Spider Tanks. Má tady obsahovat podobné dva hlavní nástroje distribuce denních odměn, Replacement Allowance a Non-Replacement Allowance. Whitepaper by měl být vydaný ještě v r. 2022.

6) Town Star Nody

Herní nody jsou s příchodem GYRI chainu o krok blíže k poskytování serverových služeb. Avšak tým zatím není připravený o tomto tématu více mluvit. Ví se pouze, že za provoz těchto herních nodů budou odměny v tokenech TOWN.

Názor analytika

„Tokenomika je již v testovací fázi, přičemž je také ověřována z pohledu regulací. Není tak ani jisté, jestli stihnou vývojáři spustit tokenomiku společně se spuštěním nové verze Town Star. Nicméně Play-&-Earn by se mělo v 1Q 2023 vrátit nazpět. Je třeba také zmínit, že Gala Games neměla žádné prostředky provázané s FTX burzou. Financování projektu tedy není ohroženo kolapsem FTX burzy.“

autor: Rocket Unit

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář