Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Zakladatel FTX má na účtě posledních 100 000 dolarů

FTX US, která fungovala jako americká divize rozsáhlejší mezinárodní burzy krypto derivátů FTX, byla podle Bankman-Frieda v době podání žádosti o bankrot finančně stabilní. 

Zakladatel FTX má na účtě posledních 100 000 dolarů

FTX US, která fungovala jako americká divize rozsáhlejší mezinárodní burzy krypto derivátů FTX, byla podle Bankman-Frieda v době podání žádosti o bankrot finančně stabilní. 

Bývalý generální ředitel se 1. prosince vydal do pořadu Good Morning America na rozhovor s Georgem Stephanopoulosem. Sam Bankman-Fried (SBF) se snažil zdůraznit, že FTX nikdy nebyla „Ponziho schéma“, ale „skutečný byznys“. Rovněž uvedl, že si nebyl vědom toho, že vklady zákazníků FTX byly používány k vyplácení věřitelů společnosti Alameda Research, jak uvedla Caroline Ellisonová, CEO Alamedy.

SBF dále připustil, že bylo chybou nevěnovat čas a úsilí řízení rizik společnosti FTX. Kdyby tomu věnoval hodinu denně, nic z toho by se podle něj nestalo, čehož nyní lituje.

Poté, co potvrdil, že má v bance a na kartě pouze zbývajících 100 000 dolarů, se zdá, že kvůli bankrotu FTX zřejmě bývalý miliardář přišel o všechny peníze, přičemž jeho čisté jmění se dříve odhadovalo na 20 miliard dolarů.

Nyní se Sam Bankman-Fried zaměřuje na regulační a právní procesy. Po odvysílání rozhovoru SBF využil svůj účet na Twitteru, aby pokračoval ve svých prohlášeních k původnímu rozhovoru pro The New York Times´s DealBook Summit z 30. listopadu. Ve svých vyjádřeních na Twitteru ujišťoval, že při podání žádosti o vyhlášení bankrotu podle kapitoly 11 byl přesvědčen, že FTX US je finančně stabilní, a není si jistý, proč byly výběry pro americké zákazníky vypnuty.

Bankman-Fried také zalitoval toho, že 16. listopadu vůbec podal žádost o vyhlášení úpadku. V konverzaci na Twitteru s Kelsey Piperovou, reportérkou serveru Vox, připustil, že se dopustil různých pochybení, ale poslechnout lidi, kteří mu říkali, aby žádost o bankrot podle kapitoly 11 podal, byla jeho největší chyba.

autor: Verónica Barrios

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář