Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

NFT streaming platforma Shibuya vybrala 6 900 000 dolarů

Shibuya je Web 3.0 streaming platforma, umožňující divákům rozhodovat o dění příběhu pomocí NFT, která zároveň financují projekt.

NFT streaming platforma Shibuya vybrala 6 900 000 dolarů

Shibuya je Web 3.0 streaming platforma, umožňující divákům rozhodovat o dění příběhu pomocí NFT, která zároveň financují projekt.

Shibuya je Web 3.0 streaming platforma, která byla založena v květnu tohoto roku známou NFT umělkyní Emily “pplpleasr” Yang a Maciejem Kuciarem. Ten se podílel na mnoha hollywoodských trhácích, například Captain America: Občanská válka. Platforma láká diváky možností nákupu NFT, což podpoří tvorbu a dá jim volební právo ohledně vývoje pořadu mezi epizodami. Divák si tedy sám vybírá dění příběhu, který je poháněn decentralizovanou správou. Na podobném principu, bez decentralizované správy, fungují hry od Telltale Games. Shibuya současně vysílá anime sérii White Rabbit. Nyní je k dispozici druhá epizoda a třetí je naplánována na leden příštího roku.

V seed kole prodeje tokenu se platformě podařilo vybrat 6 900 000 amerických dolarů. K největším investorům patří fondy a16z crypto a Variant. Dále zde můžeme najít známá jména jako je hráč NBA Kevin Durant, Joseph Tsai, GMJP a Paris Hilton. Hlavním cílem je zapojit tvůrce, kteří ještě nejsou ponořeni do Webu 3.0. Dlouhodobějším plánem je otevřít své nástroje tvůrcům, aby pplpleasr a Kuciara nemuseli být tak úzce zapojeni do procesu. Streaming platformu si můžete prohlédnout a vyzkoušet na tomto odkazu.  

autor: Jakub Lohnický

zdroj: decrypt.co, shibuyaxyz.substack.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář