Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Společnost Alchemy spouští platformu pro Web 3.0 vývojáře

Blockchain vývojář tvrdí, že tento nový nástroj dokáže vytvořit decentralizovanou aplikaci za 4 minuty.

Společnost Alchemy spouští platformu pro Web 3.0 vývojáře

Blockchain vývojář tvrdí, že tento nový nástroj dokáže vytvořit decentralizovanou aplikaci za 4 minuty.

Cílem blockchainového průmyslu je masové přijetí této technologie, ovšem při začleňování takto velké skupiny lidí do Web 3.0 prostoru existuje strmá křivka učení. Společnost Alchemy věří, že jejich nově vytvořená platforma s názvem Create Web3 Dapp (CW3D) pomůže začlenit mnoho lidí do blockchainu a decentralizovaným technologiím.

V rozhovoru pro server Decrypt řekla produktová manažerka společnosti Alchemy, Elan Halpern, že: „Naší misí a vizí je přinést Blockchain nebo Web 3.0 miliardě lidí,“ a dodal „Způsob, jakým to skutečně vidíme, je posílení postavení vývojářů“.

Halpern si myslí, že přiblížit Web 3.0 a blockchain více lidem musí začít u samotných vývojářů, kteří musejí mít zápal a nadšení pro vytváření produktů, které budou následně lidé používat.

"Existuje něco jako setrvačník, kdy pokud chcete, aby moje babička mohla používat aplikaci Webu 3.0, musí existovat produkt, který by skutečně ráda používala. A aby mohl existovat produkt, musí být vývojář nadšený z jeho vytváření," uvedla Halpern.

Společnost Alchemy, byla založena v roce 2017, a zabývají se vývojem softwaru pro blockchain a vývojem aplikací pro několik chainu jako například Ethereum, Polygon, Arbitrum a Optimism, do budoucna plánují integrovat i Solanu.

Společnost, která je často označována jako AWS blockchainu, vybrala v rámci financování série C v říjnu 2021 částku 250 milionů USD a v srpnu loňského roku se jí podařilo získat platformu pro kódování Etherea Chainshot.

Podle Halpern je nástroj CW3D záměrně vytvořen jako open source. "Chceme, aby se na něm lidé podíleli," uvedla. "Jde o to, abyste si mohli vytvářet vlastní šablony, komponenty a najít funkce a věci, které chcete." Dodala, že hlavním cílem tohoto nástroje je zlepšit život vývojářům. "To znamená zapojení mnoha dalších ekosystémů, zapojení mnoha dalších zastánců vývojářů a lidí, kteří tam budou moci přispívat."

Společnost Alchemy běžně uvádí odvážná prohlášení, že produkty, které vytváří, fungují za určitou dobu. Alchemy v listopadu loňského roku vydala platformu Spearmint, která je určena pro projekty druhé vrstvy Etherea, ke které uvedla, že vytvoření allowlistu zabere méně než 10 minut. Vytvoření dapp na platformě Create Web3 Dapp prý zabere čtyři minuty. Ovšem podle Halpern tyto čtyři minuty závisí na několika faktorech, například konektivita, zároveň dodala, že nástroj CW3D je vývojářům dodáván se základními nástroji, které slouží k vytvoření decentralizované aplikace, tudíž potřebný čas by měl být stále kratší než u jiných metod.

„Udělali jsme to tak, že jsme sepsali naprosto zásadní balíčky a knihovny, které potřebujete k založení dapp. Nebudeme to dělat opravdu těžké, nebude to super nafouklé, bude to odlehčené,“ uvedla Halpern.

Mezi podobné projekty, které slouží k vytváření decentralizovaných aplikací, jsou Cosmos, Infura a Algorand. Burza Coinbase ve čtvrtek oznámila spuštění své sítě pro decentralizované aplikace Base, Ethereum layer-2.

"Tvorba v prostředí Webu 3.0 se nyní podobá tvorbě webových stránek v 90. letech - je to žhavý prostor, je tu spousta příležitostí, ale nástroje infrastruktury a podpora, kterou jako vývojář získáte, jsou téměř nulové," řekla Halpern. "Pokud chcete skutečně vytvářet novou generaci mainstreamových aplikací, musí vás v tom podporovat nástroje a infrastruktura."

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář