Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Meta mění plány a odstraňuje NFT z Facebooku a Instagramu

Více než rok prováděla společnost Meta výzkum v oblasti NFT s tím, že se nakonec rozhodla nepokračovat v tomto projektu.

Meta mění plány a odstraňuje NFT z Facebooku a Instagramu

Více než rok prováděla společnost Meta výzkum v oblasti NFT s tím, že se nakonec rozhodla nepokračovat v tomto projektu.

Společnost meta se rozhodla stáhnout NFT ze svých platforem Facebook a Instagram. Toto rozhodnutí bylo oznámeno Stephanem Kasrielem, který je vedoucí oddělení obchodu a finančních technologií, na Twitteru dne 13. března. Kasriel uvedl, že „Prozatím končíme s digitálními sběratelskými předměty (NFT)“, na Instagramu a Facebooku, „abychom se mohli zaměřit na jiné způsoby podpory tvůrců, lidí a podniků.“

Experiment s NFT trval víc než rok

První zpráva o tom, že se společnost Meta zajímá o NFT přišla na konci roku 2021, tedy v době kdy NFT zažívaly obrovský nárůst popularity. V květnu roku 2022 začal Instagram zavádět podporu NFT a jen o měsíc později se tato funkce dostala i na Facebook. Ze začátku byla tato funkce dostupná jen pro pár tvůrců, ale v srpnu 2022 zpřístupnil Instagram tento nástroj do více než 100 zemí světa. Nástroj s názvem „end-2-end toolkit“ umožnil uživatelům Instagramu razit vlastní NFT a obchodovat s nimi, nicméně tento experiment nepřinesl pravděpodobně takové výsledky, ve které společnost Meta doufala, a proto došlo k ukončení.

I když Společnost Meta zastavila podporu NFT na Instagramu a Facebooku zůstává jejich prioritou hledání metod, jak mohou uživatelé „komunikovat se svými fanoušky a zároveň zpeněžit svůj obsah“. Nicméně tato zpráva přichází v době, kdy kdysi obrovská továrna na sociální média, oznámila propuštění dalších 10 000 zaměstnanců a to jen pár měsíců po té co v listopadu společnost propustila 11 000 zaměstnanců.

 

NFT komunita touto zprávou o ukončení podpory NFT, nebyla potěšena. Dave Krugman, který je jedním z NFT umělců reagoval na oznámení a uvedl "Zahrnutí digitálních sběratelských předmětů má tak velký potenciál pomoci tvůrcům zapojit jejich komunity a vyvážit úskalí reklamních ekonomik založených na pozornosti. Skončili jste, ještě než jste začali. Opravdová škoda a zmaření spousty opravdu chytrých prací skvělých lidí".

Kasriel sice uvedl že, „prozatím ukončují projekt“ nicméně není jisté na jakou dobu a zda v případě opětovného spuštění budou tvůrci ochotni vrátit se zpět bez záruky, že nedojde k dalšímu pozastavení nebo dokonce trvalému ukončení podpory NFT na těchto sociálních médiích.

zdroj: nftplazas.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář