Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Společnost Sony přišla s patentem na multiplatformní obchodování s NFT pro PlayStation

Již v nedávném článku jsme vás informovali o možném zapojení společnosti Sony do Web 3.0 prostoru. Nyní společnost odhaluje některé podrobnosti o této iniciativě v podobě nového odhaleného patentu.

Společnost Sony přišla s patentem na multiplatformní obchodování s NFT pro PlayStation

Již v nedávném článku jsme vás informovali o možném zapojení společnosti Sony do Web 3.0 prostoru. Nyní společnost odhaluje některé podrobnosti o této iniciativě v podobě nového odhaleného patentu.

Nová zveřejněná patentová přihláška od společnosti Sony, by měla umožnit obchodování s NFT napříč různými platformami. Dříve toto možné nebylo kvůli technickým omezením, ale s příchodem NFT se otevřeli nové možnosti a společnost Sony prý přišla na způsob, jak díky NFT obchodovat s herními aktivy napříč mnoha různými podporovanými hrami.

K podání patentu došlo, už v loňském roce nicméně informace o něm byly zveřejněny teprve nedávno. Sony plánuje vytvořit blockchainové tržiště, na kterém budou moci uživatelé obchodovat s NFT a kde budou veřejně dostupné ceny těchto NFT. Navíc má toto tržiště umožnit pronajímání herních aktiv mezi hráči.

Patent je pojmenovaný jako „NFT Framework For Transferring And Using Digital Assets Between Game Platforms“. Tento patent popisuje systém a možnosti sledování digitálních aktiv v souvislosti s hrami. Tato NFT mohou být různé herní předměty, avataři nebo skiny a hráči je budou moci prodávat nebo využívat napříč různými hrami, které budou tento patent podporovat. Veškeré údaje budou dostupné ve veřejné distribuované účetní knize (DLT), takže vlastnictví těchto NFT bude transparentní a dohádatelné.

Sony vlastní mnoho herních patentů souvisejících s Webem 3.0

Společnost Sony má očividný zájem o technologii blockchain a NFT což naznačuje mnoho podaných patentů týkající se této technologie. Důvod tohoto zájmu spočívá v revoluci, kterou blockchain technologie pro herní průmysl přináší a hlavně NFT, která umožňují monetizaci herních aktiv.

Podáním patentu tohoto druhu Sony věří, že zamezí konkurenčním společnostem v kopírování jejich nápadů a spolu s tím získají i licenci umožňující další inovace bez nutnosti dalších licenčních poplatků. Zatím ovšem není ze strany Sony žádné oznámení o zavedení Web 3.0 prvků do jejich her a pravděpodobně se toho v dohledné době nedočkáme. Společnost Sony každoročně zaregistruje tisíce patentů související s hrami, jen za poslední tři měsíce bylo společnosti uděleno 170 patentů.

Faktem ale zůstává, že společnost Sony se o blockchain zajímá a dříve nebo později určitě přijde s nějakým oznámením týkající se této rychle rostoucí technologie.

zdroj: nftplazas.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář