Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Zpěvačka Pussy Riot, Naďa Tolokonnikovová, vytvořila svou metaverse komunitu

Zpěvačka Pussy Riot, Naďa Tolokonnikovová chce vytvořit svou metaverse komunitu. Má to být projekt mimo jiné pro lidi z komunity LGBTQIA+.

Zpěvačka Pussy Riot, Naďa Tolokonnikovová, vytvořila svou metaverse komunitu

Zpěvačka Pussy Riot, Naďa Tolokonnikovová chce vytvořit svou metaverse komunitu. Má to být projekt mimo jiné pro lidi z komunity LGBTQIA+.

Metaverse pro LGBTQIA+

Nada Tolokonnikovová, zakladatelka feministického punkrockového kolektivu Pussy Riot z Ruska, 12. dubna oznámila vytvoření metaverse komunity pro lidi z LGBTQIA+. Učinila tak na akci NFT NYC 2023.

Projekt vzniká jako součást interaktivní 3D hry IMVU. Prvních 5 000 uživatelů, kteří navštíví metaverse a splní v něm misi připravenou tvůrci, navíc získá NFT navržené samotnou Tolokonnikovou.

Podle tvůrců je cílem iniciativy „Utopie: virtuální útočiště pro všechny“ poskytnout všem jedinečné a příjemné prostředí. Pro ženy, BIPOC (akronym pro černochy, domorodce a lidi jiné barvy pleti) a lidi z komunity LGBTQIA+. Prostředí, ve kterém může každý komunikovat s ostatními různými způsoby.

Ti, kteří chtějí navštívit toto metaverzum, tak mohou učinit od 14. dubna přihlášením se do IMVU a vytvořením jedinečného avatara podle vlastních představ.

Podle samotné Tolokonnikové je vytvoření tohoto digitálního prostoru prvním krokem k naplnění jejího snu o vybudování „růžového kostela feminismu“. Řekla, že je „velmi vzrušující spustit Utopii v IMVU a učinit ji feministickou, queer, rozmanitou a radikální“. Dodala, že „vždy bylo“ jejím „snem vytvořit růžovou církev feminismu“. To chce vybudovat i v reálném životě, ale „prvním krokem je uskutečnit tuto vizi v metaverzu“.

Boj za svobodu projevu v Rusku

Tolokonnikovová je člověk, který bojuje za svobodu projevu v Rusku. Za protesty proti vládě ruského prezidenta Vladimira Putina byla odsouzena na dva roky vězení. Prosazuje také rovnost pro komunitu LGBTQIA+. Nové metaverzum je jedním z jejích projektů zaměřených na ekosystém kryptoměn, na kterém pracuje.

Maura Welch, viceprezidentka marketingu společnosti Together Labs, uvedla, že celá její společnost je nadšená spoluprací s IMVU a Naďou, protože ta „již dlouho miluje svobodu a estetické možnosti metaverza IMVU“.

Pussy Riot je skupina známá svými politickými protesty a morálními provokacemi. Její vystoupení mají podobu nelegálních akcí a happeningů organizovaných na poměrně netradičních místech: na stanicích metra, na střechách trolejbusů, na Rudém náměstí a v drahých buticích, které navštěvuje ruská vyšší třída.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář