Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

GameStop vytvoří peněženku pro kryptoměny a NFT

Americký řetězec videoher GameStop oznámil spuštění své kryptoměnové peněženky. Díky této zprávě vzrostly akcie společnosti o více než 2 % na 98,02 USD. Aktuálně se jejich kurz odrazil a pohybuje se kolem 95,66 USD. 

GameStop tvoří NFT a kryptopeněženku

Americký řetězec videoher GameStop oznámil spuštění své kryptoměnové peněženky . Spolu se správou akcie společnosti vzrostly o více než 2% na 98,02 USD. Aktuálně se jejich kurz odrazil a pohybuje se kolem 95,66 USD. 

GameStop peněženka

Nová Ethereum peněženka od GameStopu umožní uživatelům ukládat, odesílat, přijímat a používat kryptoměny a nezaměnitelné tokeny NFT v decentralizovaných aplikacích. Podle společnosti nebudou muset kryptoměny opustit prohlížeč. Peněženka je postavena na základě ZK Rollup Loopring. To znamená, že transakce budou efektivní z hlediska nákladů a rychlosti.

V oficiálním oznámení se také zmiňovalo, že peněženka umožní transakce na trhu s NFT. GameStop plánuje uvést svůj produkt na trh ve druhém čtvrtletí 2022. Peněženka bude sledovat IP adresu uživatele, GPS souřadnice a údaje v blízkosti jeho zařízení.

V zásadách ochrany osobních údajů se uvádí, že společnost nebude mít přístup k soukromým klíčům uživatelů, spojených s jejich peněženkami, ani je nebude uchovávat. To znamená, že uživatelé jsou plně zodpovědní za své zdroje.

Prohlášení zní:

„Monitoruje také síť uživatele, kliknutí, polohu myši nebo stisknuté klávesy.“

Tento krok je důsledkem slabé finanční výkonnosti GameStopu. Společnost zaznamenala ve čtvrtém čtvrtletí 2021 čistou ztrátu 147,5 milionu dolarů. Ve stejném období o rok dříve zaznamenala zisk 80 milionů dolarů.

NFT trh

V dubnu 2021 hledal GameStop bezpečnostního analytika s dovednostmi v oblasti kryptoměn. Následující měsíc společnost zveřejnila náborové kampaně pro inženýry, designéry, hráče, marketéry a komunitní lídry pro svůj NFT projekt.

Teprve v lednu 2022 však společnost poprvé oficiálně zveřejnila, že chce vstoupit do oblastí, které nazývala „velmi známými oblastmi“ , aby rozšířila svůj hlavní byznys s videohrami.

Dlouholetý NFT projekt se začal vyjasňovat, když si GameStop vybral Ethereum a škálovací řešení Immutable X jako svoji základní technologii. Obě společnosti dokonce založily tokenový motivační fond pro NFT hry v hodnotě 100 milionů USD. Tento fond bude použit i na finanční podporu tvůrců obsahu a vývojářů platforem.

zdroj: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář