Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

První kolo aukcí pozemků projektu Illuvium je u konce.

Přinášíme data a údaje z historicky prvního prodeje pozemků Illuvia, kterému dal náš tým v hodnocení analýz krásné skóre 9,2 / 10. O prodeji jsme také informovali prostřednictvím Charlie news na našem webu!

Prvních 20 tisíc pozemků ve hře Illuvium je prodáno!

Přinášíme data a údaje z historicky prvního prodeje pozemků Illuvia, kterému dal náš tým v hodnocení analýz krásné skóre 9,2 / 10. O prodeji jsme také informovali prostřednictvím Charlie news na našem webu!

Prvních 20 000 pozemků zná své nové majitele!

Prodej pozemků ve hře Illuvium byl pro fanoušky projektu dlouho očekávaným milníkem. Původně měl proběhnout už ke konci roku 2021, ale vývojem trhu i problémům projektu s útoky na Discord a původní herní měnu sILV se celá akce konala až v termínu 2.6.–5.6.2022. O prodeji jsme informovali mimo jiné na našem webu.

Do prodeje šlo podle původního plánu 20 000 pozemků. Ozývaly se hlasy, že holandská aukce bude propadákem. Panovala obava, že zájem o hru opadl, čemuž mohl napovídat i vývoj hlavního tokenu ILV. Ten se totiž ještě na konci listopadu 2021 pohyboval na cenách okolo 1800 USD za jednotku, nicméně krátce před spuštěním aukce stálo jedno ILV „pouhých“ 290 USD.

Hlasy lidí, kteří očekávali, že o tak velké množství pozemků nebude zájem a že cena spadne na nízké hodnoty, byly ale smeteny ze stolu realitou. Každá aukce pozemku měla trvat maximálně dvě hodiny, avšak žádný pozemek se k této hranici nepřiblížil. Pokud jste otáleli déle, než hodinu a deset minut, pozemek jste již získat nemohli, bylo vyprodáno.

Nákup pozemku byl možný za ETH nebo sILV2, k jehož hodnotě se přistupovalo jako k hodnotě ILV. Nákup se tak stal výhodnějším právě pro držitele sILV2. Platilo také, že každý sILV2, použitý k nákupu pozemku, byl okamžitě spálen. To se po prodeji týkalo 239 388 jednotek tokenu.

Za ETH jsme mohli nejlevnější pozemek Tier 1 koupit v ceně 0,323 ETH, Tier 2 za 0,970 ETH, Tier 3 za 3,672 ETH a Tier 4 za 13,616 ETH. Za tyto nejnižší ceny se pozemek podařilo získat pouze pár šťastlivcům.

Konečný utracený počet jednotek ETH byl nakonec 4 018,78. Na rozdíl od sILV2 nepodléhá ETH pálení a bude kompletně rozděleno (revenue distribution) mezi hráče, kteří stakují token ILV na oficiálním webu projektu

Pouze 31 pozemků nenašlo své majitele. Tyto pozemky byly vyhrazeny pro soutěž a jedná se o Tier 1, tedy nejnižší úroveň. Dále jsou k mání ještě dva pozemky Tier 5, které nešly formou holandské aukce, ale budou prodány formou anglické aukce. Jejich prodej zatím nebyl spuštěn z neznámých důvodů a podle nejnovějších informací byl odložen na neurčito. Jakmile zjistíme více informací ohledně jejich prodeje, oznámíme to na našem Discordu.

Celkově se aukce hodnotí jako velmi povedená. Proběhla v klidu a bez větších chyb. Projektu se podařilo vyhnout největší obavě, gas war, a veškerý prodej dosáhl hodnoty přesahující 72 milionů USD (1,5 miliardy CZK).

zdroj: twitter.com/illuvium, twitter.com/snxified

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář