Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Více než 64 % lidí nakupuje NFT jen proto, aby vydělali peníze

S rostoucí popularitou NFT přišla otázka: Opravdu se vyplatí investovat desetitisíce či dokonce miliony dolarů do něčeho, co si může kdokoli stáhnout zdarma z internetu? Technologie NFT z nich činí druh zboží, ze kterého mohou uživatelé profitovat.

64 % lidí nakupuje NFT jen pro výdělek

S rostoucí popularitou NFT přišla otázka: Opravdu se vyplatí investovat desetitisíce či dokonce miliony dolarů do něčeho, co si může kdokoli stáhnout zdarma z internetu? Technologie NFT z nich činí druh zboží, ze kterého mohou uživatelé profitovat.  

Podle nově zveřejněné studie, provedené společností DEXterlab 10. června 2022, uvedlo 64,3 % z 1 318 dotázaných lidí, že jejich hlavním důvodem ke koupi NFT je „vydělat peníze“.

Druhým nejčastěji uváděným důvodem je touha připojit se ke komunitě. U 14,7 % dotázaných se jedná o hlavní důvod nákupu některých nezaměnitelných tokenů.

12,4 % všech účastníků průzkumu jsou sběratelé digitálního umění. 8,6 % lidí si kupuje NFT, aby měli přístup ke hrám a nástrojům, obvykle ve formě členských práv.

NFT jako investice

S nezaměnitelnými tokeny, jak naznačuje jejich název, nelze obchodovat stejným způsobem, jako s kryptoměnami. Zájem a poptávka po nich vyplývají z jejich jedinečných vlastností a různého stupně vzácnosti. Tyto faktory také ovlivňují jejich hodnotu.

Z tohoto důvodu lze NFT považovat za investici, která se může vyplatit, pokud dobře rozumíte hodnotě položky a při nákupu uděláte uvážlivý výběr.

Zatímco hlavním důvodem nákupu NFT je vydělat peníze, uvedla většina účastníků průzkumu, že jejich NFT nebyly dosud příliš ziskové. Konkrétně se jedná o 58,3 % respondentů. 41,7 % dotázaných již nějaké peníze digitálním uměním vydělalo.

Je pravda, že mnoho lidí stále nerozumí hodnotě nezaměnitelných tokenů a mají pocit, že by se do nich nemělo investovat. Přesto je poptávka na tomto trhu obrovská, celosvětový objem obchodování NFT se v roce 2022 zvýší o více než 200 % a přesáhne 50 miliard USD.

Ethereum je lídrem NFT

Ethereum je lídrem na NFT trhu. Většina vývojářů NFT si vybírá tento blockchain, protože se jejich digitální sbírky na této platformě prodávají lépe, ve srovnání s jinými řetězci.

Kromě toho je Ethereum známo svojí prvotřídní datovou a bezpečnostní architekturou. Je také považováno za lídra na trhu DeFi.

Jako nejznámější blockchain poskytuje Ethereum NFT projektům zvýšenou viditelnost na trhu tokenů. Tři nejpopulárnější NFT trhy, založené na ETH, jsou OpenSea, Rarible a Nifty Gateway.

zdroje: blockchain.news, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář