Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

51 % latinskoamerických spotřebitelů uskutečnilo alespoň jednu transakci s kryptoměnami

Podle nejnovější studie Mastercard, uskutečnilo až 51 % latinoamerických spotřebitelů alespoň jednu transakci s aktivy v kryptoměnách, a více než 33 % z nich použilo pro každodenní nákupy stablecoiny.

Latinoameričané platí kryptoměnami

Podle nejnovější studie Mastercard, uskutečnilo až 51 % latinoamerických spotřebitelů alespoň jednu transakci s aktivy v kryptoměnách, a více než 33 % z nich použilo pro každodenní nákupy stablecoiny.

Nová studie ukazuje rozsah adopce kryptoměn

Studie s názvem „New Payments Index 2022“ se zaměřuje na finanční inovace, jako jsou kryptoměny, řešení DeFiblockchain a NFT, a jejím cílem je posoudit chování spotřebitelů v kontextu vznikajících nových platebních metod.

Podle průzkumu je v Latinské Americe až 54 % spotřebitelů optimistických, pokud jde o digitální aktiva jako investici. Dvě třetiny Latinoameričanů chtějí hybridní platební možnost, která zahrnuje kryptoměny i tradiční způsoby platby za zboží a služby.

V porovnání s Evropany a občany USA prokázali Latinskoameričtí spotřebitelé větší flexibilitu a ochotu přijmout nové platební možnosti. Na rozdíl od více než 75 % evropských a severoamerických spotřebitelů, kteří upřednostňují tradiční způsoby platby, 86 % Latinoameričanů minulý rok použilo alespoň jeden nový způsob platby, jako jsou biometrie, digitální měny a QR kódy.

Výkonný viceprezident Mastercard z regionu komentoval neustále rostoucí zájem o nové digitální platební metody a uvedl:

„Latinoameričané se stále více obracejí na novou technologii finančních transakcí a očekává se, že tento trend bude nadále růst, přičemž naprostá většina 95 % plánuje v příštím roce používat digitální platební metodu a 29 % přiznává, že v poslední době používalo méně hotovosti.“

Finanční nestabilita vede k přijetí kryptoměn

Je možné, že finanční nestabilita a rostoucí inflace mohly být hlavními důvody ponoření spotřebitelů do digitálních aktiv. Před dvěma lety více než 73 % Argentinců sužovaných poklesem hodnoty národní měny považovalo kryptoměny za nejefektivnější mechanismus šetření. Tato perspektiva koresponduje s populárním názorem, že bitcoin je zajištěním proti inflaci nebo jednoduše digitálním zlatem.

Venezuela uznala kryptoměny nejen jako prostředek k uchovávání hodnoty, ale také jako mechanismus pro posílání a přijímání peněz, čímž se obcházejí ekonomické sankce.

Zpráva analytické společnosti Blockchain Chainalysis na toto téma uvádí:

„Země dosáhla jedné z nejvyšších měr využívání kryptoměn na světě, přičemž se umístila na třetím místě v našem Globálním indexu adopce kryptoměn, protože mnoho Venezuelanů spoléhá na kryptoměny, aby přijímali převody ze zahraničí a chránili své úspory před hyperinflací.“

zdroje: prnewswire.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář