Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Ukrajina koupila další várku zbraní díky darům v podobě kryptoměn

V důsledku ruské invaze na Ukrajinu a zahájení vojenských operací začala kryptoměnová komunita z celého světa pravidelně darovat okupovanému státu kryptoměny. Nyní místopředseda vlády Ukrajiny oznámil nákup další várky zbraní díky přijatým kryptoměnám.

Ukrajina koupila zbraně díky darům v podobě kryptoměn

V důsledku ruské invaze na Ukrajinu a zahájení vojenských operací začala kryptoměnová komunita z celého světa pravidelně darovat okupovanému státu kryptoměny. Nyní místopředseda vlády Ukrajiny oznámil nákup další várky zbraní díky přijatým kryptoměnám.

Ukrajina zbrojí díky kryptoměnám

Ukrajinská vláda oznámila, že přijala finanční dary ve formě kryptoměn. Přitom také uvedla, že většina z nich byla použita na uhrazení nákladů za zbraně. Místopředseda vlády také oznámil, že komunita kryptoměn věnovala cílové skupině Aid For Ukraine 54 milionů dolarů v digitálních aktivech. Podrobná analýza výdajů Ukrajiny ukazuje, že vláda nakoupila zbraně, bezpilotní letadla (drony) a digitální puškohledy.

Předseda ukrajinské vlády Mychajlo Fedorov na Twitteru oznámil:

„Každá neprůstřelná vesta, přilba a zařízení pro noční vidění zachraňují životy ukrajinských vojáků. Musíme nadále podporovat naše obránce. Celé kryptoměnové komunitě patří velký dík za pomoc Ukrajině!“

Zástupce ministra pro digitální transformaci Alex Borniakov na webové stránce zaměřené na získávání finančních prostředků pro vládu uvedl:

„Kryptoměny hrají klíčovou roli při obraně Ukrajiny.“

Ukrajinské ministerstvo pro digitální transformaci, které je zodpovědné za zpracování přijatých kryptodarů, je převádí na fiat měny a následně zasílá ministerstvu obrany. Většina pomoci Ukrajině v hodnotě 54 milionů USD byla přijata ve formě 10 190 etherea (ETH) v hodnotě 18,7 milionu USD, 595 bitcoinů (BTC) v hodnotě přibližně 13,9 milionu USD, tetherů (USDT) v hodnotě 18,7 milionu USD, 10,4 milionu USD a USD mince (USDC) v hodnotě 2,2 milionu USD.

Celkově Ukrajina získala na vojenské a humanitární účely více než 100 milionů dolarů v bitcoinech a jiných digitálních aktivech. Téměř 7 milionů dolarů bylo přiděleno na nákup obrněných vest, 3,8 milionu dolarů na polní zásoby, 5,2 milionu dolarů na protiválečné mediální kampaně a 5 milionů dolarů na vojenské a lékařské vybavení. Rusko, které konflikt zahájilo, inkasovalo jen 4% toho, co Ukrajina.

Regulační orgány monitorují dary v kryptoměnách

Globální regulátoři neustále monitorují, jestli Rusko nevyužívá sektor kryptoměn k obcházení západních sankcí. Odvětví kryptoměn, s tržní kapitalizací přesahující 1 bilion dolarů, dostává pravidelná varování od amerických a evropských politiků. Poukazují na to, že kryptoměnové projekty nejsou podle agentury Reuters schopny splnit západní finanční sankce uvalené na Rusko v reakci na invazi.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář