Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Zkrachovalý poskytovatel krypto půjček se brání

Celsius, zkrachovalý poskytovatel krypto půjček, žaluje Prime Trust. Důvodem sporu jsou aktiva, která drží společnost Prime Trust pro zákazníky společnosti Celsius ve státech New York a Washington.

Zkrachovalý poskytovatel krypto půjček se brání

Celsius, zkrachovalý poskytovatel krypto půjček, žaluje Prime Trust. Důvodem sporu jsou aktiva, která drží společnost Prime Trust pro zákazníky společnosti Celsius ve státech New York a Washington.

Společnost Celsius Network v úterý zažalovala kryptoměnového správce Prime Trust ve snaze získat zpět 17 milionů dolarů v kryptoměnách, které podle ní stále drží.

Žaloba o 54 stranách, podaná u federálního konkurzního soudu, vychází ze sporu o aktiva spojená se zákazníky výnosových produktů společnosti Celsius ve státech Washington a New York. Společnost Prime Trust tato aktiva držela a když obě strany v červnu 2021 rozvázaly svou dohodu, vrátila společnosti Celsius (dle jejího vyjádření) jen 119 milionů dolarů z této částky.

Společnost Celsius, která nedávno požádala o bankrotovou ochranu a která dluží svým věřitelům miliardy dolarů, však uvedla, že společnost Prime Trust odmítla splnit své závazky k převodu 398 BTC, 196 268 tokenů CEL, 3 740 ETH a 2,2 milionu USDC. Ty ocenila na 17 milionů dolarů.

„Po zahájení konkurzního řízení byla společnost Prime Trust podle zákoníku povinna předat společnosti Celsius veškerý majetek patřící společnosti Celsius, který je ve vlastnictví společnosti Prime Trust, včetně těchto zbývajících kryptoaktiv, a mělo by jí být nařízeno, aby je nyní předala podle §542 konkurzního zákoníku," popsala společnost Celsius v žalobě.

Společnost Prime Trust zrušila svoji spolupráci se společností Celsius v červnu 2021 kvůli „červeným vlajkám,“ uvedl tehdy CoinDesk. Společnost Prime Trust na žádost o komentář nereagovala.

autor: Lara

zdroj: www.coindesk.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář