Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Přijetí kryptoměn

V Latinské Americe již nějakou dobu probíhají kroky k přijetí kryptoměn a Brazílie nedávno oznámila, že usiluje o změnu právního rámce pro platby kryptoměnami tak, aby byly přijímány jako legální aktiva.

Přijetí kryptoměn

V Latinské Americe již nějakou dobu probíhají kroky k přijetí kryptoměn a Brazílie nedávno oznámila, že usiluje o změnu právního rámce pro platby kryptoměnami tak, aby byly přijímány jako legální aktiva.

Ačkoli paraguayský prezident odmítl myšlenku považovat těžbu kryptoměn za podnikatelskou činnost, uruguayská vláda se v důsledku plánovaného procesu rozhodla posílit regulaci kryptoaktiv.

 

Po návrhu zákona o regulaci kryptoměn, který v loňském roce předložil uruguayský senátor Juan Sartori, přijala uruguayská vláda nedávno právní rozhodnutí, jehož cílem je regulovat kryptoměnová aktiva pod dohledem centrální banky.

Právní rozhodnutí bylo přijato 5. září 2022, aby se jasně stanovila perspektiva a politika regulace kryptoaktiv v zemi, včetně ICO, kryptoměnových burz, úschovných služeb a veškerých finančních služeb a společností souvisejících s digitálními aktivy.

 

Podle tohoto rozhodnutí budou všechny společnosti související s krypto službami spadat pod správu Superintendency of Financial Services (SSF), tedy pod subjekt uruguayské centrální banky, a budou podléhat předpisům proti praní špinavých peněz.

 

V právním rozhodnutí jsou popsány čtyři typy digitálních aktiv, kterými jsou tokeny pro správu, dluhové tokenystablecoiny a obchodovatelná aktiva.

V oznámení úřadů se uvádí: 

„V současné době je v platnosti zákon o bankách, který stanoví, že se jedná o aktiva, která jsou určena k obchodování na burze. Pokud činnost prováděná s těmito nástroji zahrnuje výkon finančního zprostředkování nebo finanční činnosti, bude podléhat regulaci a kontrole uruguayské centrální banky.“

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář