Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Zrodila se VoxVerse, nová hra od tvůrce The Sims, která bude využívat NFT

Will Wright je tvůrcem kultovní série her SimCity a The Sims. Právě oznámil, že pracuje na novém projektu. Řeč je o VoxVerse, který má vycházet mimo jiné na bázi NFT.

Zrodila se VoxVerse, nová hra od tvůrce The Sims

Will Wright je tvůrcem kultovní série her SimCity a The Sims. Právě oznámil, že pracuje na novém projektu. Řeč je o VoxVerse, který má vycházet mimo jiné na bázi NFT.

Will Wright se inspiroval NFT

Co bude VoxVerse? Jedná se o virtuální svět zasazený do obrovské kostky, ve které hráči musí vlastnit půdu, vytvářet různé atrakce, získávat zdroje a socializovat se.

Ve hře se objeví některé již známé mechanismy ze série The Sims (např. pečování o správnou náladu a potřeby postavy).

Wright mluvil s Axios o projektu. Během rozhovoru řekl, že „nechce vstoupit do obchodu s prodejem NFT, ale plánuje použít samotné tokeny. Proč? Ty slouží k zajištění transakcí mezi hráči. Popsal také to, koho by měla hra oslovit.

„Více mě zajímá přilákání milionů Free-2-Play hráčů než řekněme 10 000 bohatých lidí, ačkoli bysme z nich měli asi dobrý zisk,“ řekl.

Dodal, že jeho nový projekt by mohl přilákat tři skupiny lidí: investory, kteří budou vlastnit e-pozemky, které koupí za kryptoměny„tvůrce“, kteří na základě hry postaví něco nového, z čehož majitelé pozemků dostanou procenta z tzv. zisků a nakonec i Free-2-Play uživatele, kteří za hraní nebudou muset platit.

Spolutvůrci projektu jsou tvůrci startupu Gala Games, zabývající se investicemi na blockchainovém trhu. Společnost předprodává „lootboxy“ s postavami do hry. Ty se prodávají jako NFT. Jedna postava stojí asi 1300 dolarů. Modely postav byly založeny na „Trollech“ ze stejnojmenného filmu od DreamWorks a hrdinech série „The Walking Dead“.

Hru však připravuje zejména studio Galllium Games zaměřené na hry na blockchainu, které založil Wright.

V současnosti není známo datum vydání VoxVerse.

Ostatní chtějí také experimentovat s NFT

Připomeňme, že japonský herní vydavatel Konami má také plány s technologií NFT a blockchain. Společnost hledá specialisty v oblasti Webu 3.0.

Konami dělá výzkum s cílem přinést nejnovější technologie do hraní. Plánuje se také spuštění služby, kde hráči budou moci obchodovat se svými NFT prostřednictvím unikátní distribuční platformy.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář